Huur een vakantiehuis in Murcia

Murcia, verrassend Spanje

Laat u verrassen door de veelzijdigheid van Murcia

De provincie Murcia heeft een bergachtig binnenland met regionale natuurparken, kastelen en thermale baden gecombineerd met een heet en droog klimaat. De kustlijn is 250 km. lang en bevat de Costa Calida en Mar Menor (ofwel "de kleine zee"). In Murcia vindt u mooie oude steden zoals de provinciehoofdstad Murcia, Cartagena en Lorca.

Het droge binnenland afgewisseld met groene valleien

In het binnenland van Murcia worden dorre velden afgewisseld door groene, vruchtbare valleien met daar tussenin diverse authentieke dorpjes en bezienswaardigheden.
Het dorpje Moratalla ligt aan de voet van het 15e-eeuwse kasteel Castillo Fortaleza met zijn Torre del Homenaje. Verder vindt u hier het Museo de Rupestre (rotsschilderingmuseum) dat een kijkje geeft in de geschiedenis van Spanje.
Calasparra is een dorp ingesloten tussen de gebergten van Puerot en Molina. Het Santuario de la Señora de la Esperanza is een half in de rots gebouwde kapel met mooie tuinen. In de velden rond Calasparra wordt rijst verbouwd. Ondanks de droge grond is dit hier mogelijk vanwege de samenkomst van 3 rivieren in het plaatsje. De rijst wordt voornamelijk gebruikt voor Paella.
Archena en Fortuna zijn in de heuvels gelegen luxueuze Spa en Balneariocomplexen. Ook een bezoek waard is het kasteel Castillo de Don Mario in Archena.
Het prachtige natuurgebied Parque Regional de Sierra de Espuña heeft wandelpaden (routes verkrijgbaar bij het informatiecentrum). Het bezichtigen waard zijn de Pozo de la Neve, de sneeuwhutten waar vroeger het ijs bewaard werd.
In het authentieke Spaanse plaatsje Mula vinden we het kasteel Castillo de Velez welke trots boven de het plaatsje met nauwe straatjes uittorent. Het interessante museum Museo Cigarralejo toont aardewerken-gebruiksartikelen en -tegels.
Caravaca de la Cruz is een van de vijf erkende heilige plaatsen ter wereld. Het heeft een mooie historische architectuur waaronder het kasteel Castillo de Caravaca met het Santuario de Vera Cruz.
In de stad Lorca vinden we talrijke archeologische plaatsen zoals het kasteel Castillo de Lorca met de torens Torre de Espolón en Torre de Alfonsina en de Columna Miliaria uit de Romeinse tijd. De Puerta de San Antonio dateert uit de 10e eeuwse stadswal. Plaza España is een prachtig plein waarop het barokke stadhuis en de kerk Colegiata de San Patricio staan. Er zijn mooie paleizen en statige huizen, zoals het Palacio Guevara en Palacio Huerto Rumano met schitterende plafondschilderingen en tegeltjes.

Barokstad Murcia

De regiohoofdstad Murcia wordt ook wel de Barokstad genoemd en ligt aan de rivier de Segura. De mooie oude stadskern met straten als Trapería en Platería komen uit op de Catedral Santa Maria (doordat het in meerdere fases is gebouwd zult u er verschillende architectuurstijlen in herkennen) en de Plaza de Belluga met gezellige terrasjes. Laatsgenoemde vindt u ook op het plein met het Roma Theater. Voorbeelden van musea die niet overgeslagen mogen worden zijn het Museo Internacional del Traje Folkloristico (met een uitgebreide collectie Spaanse klederdrachten), Museo Salzillo (met een schitterende processiebeelden collectie) en het Museo Arqueologico (met vele archeologische vondsten). Het Casino heeft een prachtige balzaal en bibliotheek. Op de berg Monteagudo vindt u het oude Romeinse Kasteel van Monteagudo en het beeld Sagrado Corazon. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht op de stad. Voor kinderen is het Universiteits Aquarium leuk en voor de winkelfanaten is een bezoek aan het grote warenhuis El Corte Inglés een aanbeveling.

Costa Calida, Mar Menor, modderbaden en verse sardines eten

De kustlijn van Murcia heet Costa Calida en betekend warme kust. Het heeft zowel witte stranden als een rotsachtige kust met beschutte baaien. Verder biedt de kust diverse prachtige natuurparken en natuurlijk het ; de grootste binnenzee ter wereld.
Het Parque Regional de Salinas y Arenales de San Pedro del Pinetar bevat zoutpannen waar flamingos aan het eind van de zomer fourageren op hun trektocht naar het zuiden. De naastgelegen duinen, bossen en het strand zijn te voet en per fiets bereikbaar.
Mar Menor staat bekend als de grootste binnenzee ter wereld. Het water is er altijd 5 warmer dan de zee en het is er nooit dieper dan 7 m. De landengte van La Manga is 22 km lang en varieert in breedte van 200 m. tot 1.5 km. en wordt doorsneden door kanalen. De omstandigheden zijn ideaal voor allerlei watersporten. Mar Menor bevat vijf eilanden; Barn, Redondela, Sujeto, Ciervo en Perdiguera. Laatstgenoemde is bereikbaar per boot alwaar u verse sardines en Caldero (traditioneel Murciaans rijstgerecht) kunt proeven.
Lo Pagan staat bekend om zijn geneeskrachtige (gratis) modderbaden en zoutwaterbaden. Het helpt tegen huidaandoeningen en reuma.
In Los Alcazares staan nog oude badhuizen die met vlonders verbonden zijn met het water en het strand. Tevens is er een uitstekende watersportschool.
Cabo de Palos is een gezellige vissershaven met veel visrestaurantjes, een gezellige zondagmarkt en de vuurtoren waarvandaan u een schitterend uitzicht heeft over La Manga.
Op 342 m. hoogte ligt ligt uitzichtpunt Cabezo de la fuente (niet zonder eerst een pittige wandeling te maken) welke uitzicht geeft over Mar Menor en zijn eilandjes.
Parc Regional Calblanque is een nog ongerept stuk kustgebied met duinen, mooie wandelpaden, goudgeel strand en een diepblauwe zee. In het hoogseizoen zijn hier voldoende mogelijkheden je te onttrekken aan alle drukte.
Dat Cartagena een zeer oude marinehaven is wordt bewezen door het Romeinse theater uit de 1e eeuw v.C. waarvan de opgravingen te bezichtigen zijn. De Catedral Vieja is 's avonds mooi verlicht. De natuurlijke haven met de vestingmuur Muralla del Mar beschermde de oude stad vanuit zee en is tegenwoordig een heerlijke wandelplek. Aan het eind van de muur ligt het prototype van een onderzeeboot daterend uit 1888. In het havengebied met gezellige restaurants staat ook het Ayuntamiento (gemeentehuis). Men is bezig de Plaza de Torros in oude glorie te herstellen. Het Museo Nacional de Arqueologia Maritima laat veel van de geschiedenis van deze marinehaven zien. In de Calle Major (hoofdstraat) demonstreren Casa Cervantes en Casa Llagostera prachtig tegelwerk. Leuk hiervandaan is een boottocht door de haven.
In de oude vissershaven La Azohia wordt nog op ouderwetse wijze met Moorse netten op tonijn gevist. Er is een mooi met palmbomen omzoomd strand. In de omgeving zijn prachtige onderwatergrotten.
In Cabo Tiñoso ligt het Fort Castillito welke vroeger een deel van de verdedigingslinie van Cartagena was. Er staan nog twee van de grootste kanonnen van de Spaanse kust. Van hieruit heeft u een schitterend uitzicht over de zee en het binnenland.
De plaats Mazarron is in twee gedeeltes te verdelen; het gedeelte in het binnenland en de romeinse havenplaats genaamd Puerto de Mazarron. In Mazarron zijn het gemeentehuis met de mooie trouwzaal en de dagelijkse indoormarkt een bezoek waard. De haven van Mazzaron was vroeger een mijnwerkersoord wat resulteerd in verlaten mijnbouwgebieden welke opvallen door schitterende kleuren. Er zijn nog diverse oude verdedigingstorens intact gebleven. Bij het strand van Playa Bolnuevo vindt u Ciudad Encantada (de betoverde stad); een formatie van door erosie verweerd zandsteen. Verder biedt Puerto de Mazarron enkele prachtige zandstranden en een grote zondagsmarkt.
Aguilas heeft een kilometers lang zandstrand. Voor de kust van Aguilas ligt een kunstmatig koraalrif wat geliefd is bij duikers. Op het voor de kust gelegen eiland Isla de Fraile vindt u nog resten van een oude Romeinse nederzetting. Er zijn nog een aantal oude verdedigingstoren zoals Torre de las Palomas, Torre de Cope en Fortalezas de Tébar y Chuecos. Leuk om met kinderen te bezoeken zijn het Carnavalmuseum en Museo de Ferrocaril (het treinmuseum).

Vakantiehuizen in Murcia zoekt en boekt U op www.out.travel

Zoek en boek daarom snel een geinspecteerd OUT! -vakantiehuis met ANVR-/SGR-garantie in dit deel van Spanje. Zoek, boek en huur op thema: budgetvakantiehuizen; luxe villa's, zorgaccommodaties, vakantiehuizen voor gezinnen met kinderen; voor senioren; voor een wellness vakantie; vakantiehuizen geschikt of aangepast voor gebruikers van een rolstoel enz.. Zie onze Specials. Vergeet Uw vakantievoordeel niet! Ook in het hoogseizoen in zomervakantie of wintersportvakantie, herfstvakantie kerstvakantie, de krokus- en voorjaarvakantie, met Carnaval, met Pasen, Hemelvaart, Pinksteren en in de meivakantie bieden onze aanbiedingen en lastminutes aantrekkelijke korting. In samenwerking met Weeronline presenteren we de actuele weersverwachting bij Uw vakantiehuis in het Spaanse Murcia. OUT! Vakantiehuizen biedt U in vakantiewoningen, appartementen, groepsaccommodaties, chalets, villa's maar ook vakantieparken en bungalowparken, mobilhomes en caravans. Met of zonder zwembad en in een omgeving met volop mogelijkheden (wandelen, fietsen/mountainbiken, outdoor enz.). Voor met z'n tweetjes, het gehele gezin of de hele familie of de hele groep van vrienden en collega's om bijv. te vergaderen eventueel inclusief catering. Zie onze verhuurdersinformatie als U een vakantiehuis in Spanje wilt verhuren. In Spanje verhuurt OUT! in Murcia o.a. vakantiehuizen in Baños Mendigo, Puerto Lumbreras .

Vakantiegids en Vakantiehuizen op andere vakantiebestemmingen

Het totaal aanbod van OUT! Vakantiehuizen in Nederland, Belgie (Vlaanderen, Ardennen), Duitsland, Ierland, Frankrijk, Oostenrijk, Italie, Spanje, Portugal, Spanje, Tsjechie, Slowakije, Hongarije, Kroatie, Noorwegen, Zweden en Groot Brittannie zoekt & boekt U via onze homepage www.out.travel. Wij hebben voor U onze vakantiegids met een selektie van 10 jaar OUT! Vakantiehuizen.

Laten we contact houden!

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres