Zweden
-Advertentie-

Bossen, meren, baaien en scheereilanden, dat is Zweden

In het scandinavische land Zweden is het zomers goed toeven. Het heuvelachtige landschap is bedekt met groene weiden voorzien van de zo karakteristieke rode bebouwing en prachtige grote bossen, waar u elanden tegen kunt komen.
De grillige kustlijn biedt prachtige baaien om te zwemmen, vissen en te zeilen.

OUT! Vakantiehuizen in Zweden

De vakantiehuizen van OUT vindt u voornamelijk in het zuidelijk deel van Zweden, met bijv. de regio Smaland, het thuisland van Pippi Langkous en Emiel! Bijna alle zo karakteristieke chalets met veranda's liggen dichtbij water, of dit nu de kustlijn is aan oostelijke of westelijke zijde of aan een van de vele kleine of grote meren. Vissers komen hier natuurlijk bijzonder goed aan hun trekken, maar ook liefhebbers van kanovaren maken van Zweden een topvakantie! Natuurliefhebbers, wandelaars, rustzoekers en mountainbikers komen hier ook aan hun trekken.
Verder vindt u vakantiehuizen in de omgeving van Stockholm en Gotenburg, zodat u ook binnen uw vakantie een citytrip kunt maken!

Vissen in Zweden

In Zweden kun je maar liefst 37 verschillende soorten vissen vangen! Let op, dat je altijd even checkt of je een visvergunning nodig hebt bij de lokale VVV. Kost niet veel! In het zuiden, waar de meeste Zweedse OUT! Vakantiehuizen te vinden zijn, duurt het visseizoen het langst, in kustrivieren en landinwaarts gelegen rivieren en meren doorgaans zelfs het hele jaar! Het grootste meer van Zweden is het zuidwestelijk gelegen Vänern, met een oppervlak van circa 5.600 vierkante kilometer. Het is zo groot dat het zijn eigen weersysteem en een archipel met zo'n 20.000 eilanden heeft. Dat levert fantastische hengelmogelijkheden op: je kunt er met een sleeplijn vissen op zoetwaterzalm en -forel, snoek en snoekbaars. Aan de westzijde van het grote meer vind je enkele Out Vakantiehuizen!

Zuid-Zweden heeft voornamelijk laaglandmeren met snoek, snoekbaars en baars, plus een aantal gewone zoetwatervissoorten. Voor zalm ga je naar de legendarische Mörrumsan-rivier in de provincie Blekinge (met volop OUT! Vakantiehuizen) in het zuiden van Zweden. Aan de oostkust loopt circa een dozijn rivieren door naar het midden van Zweden, met daarin zalm en zeeforel.

Over heel Zweden verspreid vind je welvoorziene Put & Take-meren, vooral in het midden en het zuiden!

Langs de zuidkust van Zweden kun je in de Hanbukten en in de wateren bij Simrishamn prima vissen op zalm. Blijf aan de westkust als diepzeevissen je aanspreekt. Je kunt er ook heel goed direct vanaf de rotsachtige kust je hengel uitgooien in diep water. Vis er op kabeljauw, makreel en zeeforel. De westkust staat met name bekend om zijn zeevis en schaaldieren. Ook een vistochtje met gids om op zeekreeften en oesters te vissen behoort tot de mogelijkheden.

Kanovaren of kajakken in Zweden

In de regio's Skane en Smaland vind je de mooist kanoplekken van Zweden. Laten we nou net daar een mooie selectie vakantiehuizen voor je hebben gevonden!
Immeln is het derde grootste meer in de regio Skäne en een droom voor de echte kano en kajakfans. Als je in dit gebied met de kano erop uit trekt, kun je gebruik maken van de populaire route die je over een flink aantal meren in het gebied leidt. Op Immeln vind je alleen al zo'n 200 kleine eilanden; ideaal voor een korte break of om je tent op te zetten en je versgevangen visje te grillen. Het gebied van Immeln staat bekend om z'n flora en fauna en veel eilanden vallen onder de SPA (Special Protection Areas) voor vogels. Dus neem je verrekijker mee en spot hier een paar zeldzame exemplaren.
De meanderende rivier Rönne is een populaire kano bestemming in Skäne. Niet zo gek, want een betere combinatie van kalm water en een prachtige omgeving is er niet. Je peddelt hier door verschillende landschappen die variëren van mangrove-achtige stukken tot aan dicht beboste delen. De route op de Rnne is eenrichtingsverkeer, je peddelt hier met de stroom mee. Dus aan het eind van de route pak je op je gemak de bus of taxi terug naar het beginpunt!

Welkom in het natuurparadijs van Smäland. De archipel van Asnen telt honderden eilandjes en meren en is dus een ideale plek om Zweden vanaf het water te ontdekken. Er zijn naast kano- en kajakmogelijkheden ook veel fietsroutes en visstekjes te vinden. Maar al peddelend over het water is dit gebied een absolute must.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres