Vakantiehuizen in Oost-Vlaanderen

Genieten in Belgie met een "zachte G"

Welkom in Oost-Vlaanderen!

Door de provincie Oost-Vlaanderen loopt een blauw web van kanalen, sloten en grachten welke aansluiten op de Schelde en de Leie en samenvloeien in waterstad Gent, het hart van de regio. Tussen al dit water liggen groene heuvels, grote polders, natuurreservaten en karakteristieke dorpjes en stadjes met oude kastelen en fraaie kerken. In Oost-Vlaanderen kunt u een heerlijke wandeling, fiets- of boottocht (door heel Oost-Vlaanderen loopt een uitgebreid en zeer goed bewegwijzerd fiets- en wandelpadennetwerk) goed combineren met het verkennen van het culturele erfgoed en de lokale gastronomie.

Meetjesland; één van de zes regio's

Oost-Vlaanderen bestaat uit de regio's het Meetjesland, Gent, het Waasland, de Leiestreek, de Vlaamse Ardennen en Scheldeland.
De regio Meetjesland vormt de grensstreek tussen Gent, Brugge en Breskens. Meetjesland is opgedeeld in 2 delen; het noordelijke Krekengebied met kilometers lange polders en kreken met als twee grootste watergebieden de Sentse Kreken en de Asseneedse Kreken. En net ten zuiden van Eeklo begint het Houtland; een prachtig bos- en landbouwrijk gebied. Eeklo is de regiohoofdstad en tevens enige stad in Meetjesland. De monumententocht brengt begeleidt u door het prachtige centrum van Eeklo. Qua musea zijn het Heemmuseum en het Jenevermuseum leuk om te bezoeken. Het Provinciaal Domein Het Leen (een mooi bos met ontelbare natuurschatten) in Eeklo is één van de vele wandelgebieden. Andere voorbeelden zijn het Drongengoed-Maldegemveld in Knesselare, de Lembeekse bossen in Lembeke, het Hooggoedbos en het Kasteelpark van Poeke met het prachtige waterkasteel van Poeke (twee laatstgenoemde liggen beide in Aalter). Waterliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Domein de Boerekreek, een groot wateroppervlak voor allerlei soorten watersport.
De authentieke dorpjes in Meetjeskerk zijn fraai gelegen in het landschap en een bezichtiging op zich met hun fraaie gebouwen, mooie kerkjes, de oude graanmolens (één van de mooiste voorbeelden is de Stenen Molen in Ertvelde) en diverse lokale musea.

Waterstad Gent

Gent biedt prachtige middeleeuwse gebouwen tesamen met de hegendaagse moderne faciliteiten. Het historische centrum is een openluchtmuseum waar u o.a. de Sint-Baafskathedraal vindt met een indrukwekkend aantal kunstschatten met als meest beroemde het altaarstuk 'De aanbidding van het Lam Gods. De momumentale Sint-Michielsbrug is een goed fotopunt doordat vanaf hier veel schitterende gebouwen te zien zijn. De imposante burcht Gravensteen ligt middenin de stad en biedt een mooi uitzicht over Gent (tours met interactieve computers en in het weekend soms echte ridders). Het Belfort is de middelste toren van de bekende torenrij (samen gevormd met de Sint-Baafskathedraal en de Sint-Niklaaskerk). Naast het Belfort staat de Lakenhalle en op de hoek van de Lakenhalle bevindt zich een oude cipierswoning. Breng ook een bezoek aan de Begijnhoven welke op de Werelderfgoedlijst staan. Pik een terrasje in de middeleeuwse haven de Graslei en nestel u tussen de historische gebouwen. Aan de andere kant van het water ligt de Korenlei. Of ga een hapje eten in één van de vele restaurantjes in de middeleeuwse steegjes van het Patershol. Musea zijn er in Gent eigenlijk teveel om op te noemen maar toch moet het Huis van Alijn even vermeldt worden. Dit nostalgische museum heeft een mooie binnentuin en laat u het Gentse leven van lang geleden beleven. Vergeet Gent zeker niet een keer 's avonds te bezoeken want dan wordt het Gentse Lichtplan in werking gesteld; duizenden lampen perfect op elkaar afgestemd verlichten de binnenstad. Gent won er zelfs in 2004 de Internationale City People Light Award mee.

Waasland; de regio van Reynaert de Vos en Gerardus Mercator

Er wordt aangenomen dat de schrijver van de avonturenverhalen van Reynaert de Vos in het Waasland woonde. Daarom is deze vos onlosmakelijk verbonden met de regio en u zult hem dus op verschillende plekken in het Waasland zien opduiken. Maar ook de wereldberoemde cartograaf Gerardus Mercator kwam uit Waasland. Hij hij werd geboren in Rupelmonde, waar vele verwijzingen naar zijn leven zijn te vinden. In het Mercatormuseum in Sint-Niklaas kun je alles leren over cartografie. Dit is nog maar een kleine greep uit het erfgoed van Waasland. U vindt er ook prachtige kastelen zoals Kasteel Blauwendael in Waasmunster, ruige forten zoals Fort Liefkenshoek in Beveren en fraaie kerken en abdijen zoals de Onze Lieve Vrouwekerk in Temse. Maar ook de schitterende molens zoals één van de oudste molens in Vlaanderen, de Scheldemolen in Doel en de vele interessante musea behoren tot dit culturele erfgoed. Bezoek de gezellige dorpen en steden die tussen de bossen en polders verscholen liggen zoals "bloemendorp" Lochristi, "winkeldorp" Beveren en "groen hart" Lokeren. Per fiets, te voet of zelfs per boot is alles perfect te verkennen in Waasland en zeker de prachtige natuur- en recreatiegebieden als Europees Natuurreservaat Molsbroek in Lokeren, Provinciaal Domein Puyenbroek in Wachtebeke (het grootste recreatiedomein van Vlaanderen), de Fondatie van Boudelo in Sint-Niklaas (stiltegebied) en het Heidebos in Moerbeke.

Industrie en natuur ontmoeten elkaar in de Leiestreek

Dankzij de rivieren de Leie (ook wel 'Golden River' genoemd) en de Schelde kent de Leiestreek een rijk industrieel verleden. Daarom beschikt het over een prachtig industrieel erfgoed. Zo wandelt of fietst u van nog originele fabrieksgebouwen en oude spoorwegen met hun historische stationsgebouwtjes langs de waterkant via slingerende weggetjes over de groene heuvellandschappen naar schilderachtige dorpjes en steden. Mooie voorbeelden van dit "erfgoed van de arbeid" zijn Brouwerij Rodenbach in Roeselare, het gerestaureerde pompgebouw in Bossuit, het Tabaksmuseum in Wervik, Jeneverstokerij Filliers in Deinze en het Schoeisel- en borstelmuseum in Izegem. Het monument Transfo Zwevegem toont een oude elektrictiteitscentrale van voor de eerste wereldoorlog. In veel van deze oude bedrijfsgebouwen zijn horecagelegenheden gevestigd welke een erg gezellige sfeer uitademen. Neem eens een pintje in het Oude Stationsgebouw in Harelbeke.
Maar de Leiestreek kent ook een heel andere kant. De historische steden Kortrijk, Menen en Waregem tonen prachtige gebouwen en interessante musea. Ga terug in de tijd met een bezoek aan Kasteel Ooidonk in Deinze en het Kasteel van Rumbeke, ontdek de geschiedenis van de vlasbewerking in de Tombeelmolen in Outrijve of beleef zelf de historische veldslag de Guldensporenslag in het interactieve museum Kortrijk 1302. De Leiestreek beschikt over zeer veel thema wandel,- fiets- en vaarroutes om de regio op elke gewenste manier te beleven.

Duik de natuur in in de Vlaamse Ardennen

Het is eigenlijk overbodig om te zeggen dat de Vlaamse Ardennen een heerlijke regio is om te wandelen, te fietsen of te paardrijden. Maar wist u dat deze streek ook diverse recreatiegebieden heeft zoals het Kluisbos in Kluisbergen, Domein de Gavers in Geraardsbergen en Donkvijver in Oudenaarde met ondermeer watersporten, binnen- en buitenspeeltuinen, zandstranden, verwarmde openluchtzwembaden, vismogelijkheden, kinderboerderijen en allerlei buiten- en binnensporten. Voor liefhebbers van wat meer rust en zijn er talloze natuurgebieden zoals het Burreken (u kan hier zomaar de vuursalamander spotten!), het Brakelbos (beide in Brakel) of het historische Bos 't Ename in Oudenaarde. Tussen al deze natuurpracht heeft u een grote kans om op één van de talloze mooie dorpjes en stadjes met de meest uiteenlopende musea en prachtige kerken te stuiten. Gaat u zeker niet voorbij aan belevingscentrum Ronde van Vlaanderen, Archeologisch Openluchtmuseum Ename (beide in Oudenaarde) en het Museum voor Folklore in Zottegem. Maar bekijk ook de stadjes zelf met schitterende historische gebouwen bijvoorbeeld in Oudenaarde, Ronse, Geraardsbergen en Zottegem en maak een stop bij de authentieke molens (één van de vele voorbeelden is de Tarandusmolen in Gavere) en kastelen (bijvoorbeeld het Kasteel van Leeuwergem in Zottegem).

Rivierenregio Scheldeland

Scheldeland wordt gedomineerd door de rivieren de Schelde, de Dender en de Rupel. Het is dan ook geen wonder dat u in Scheldeland een ruim aanbod aan rederijen, boottochten, aanlegsteigers en jachthavens aantreft. Zo kunt u er zelf op uit trekken met een gehuurde boot, meevaren met een georganiseerde boottocht of u gaat aan boord bij een pleziervaarder via een van de jachthavens (deze liggen zeer strategisch en er wordt altijd wel een plekje vrijgehouden voor passanten). Maar ook langs de kant is het heerlijk toeven. Maak een fiets- of wandeltocht langs de rivieren of trek wat verder het land in en steek de rivieren over met een veerpont om de natuurgebieden en stadjes en dorpjes te bezoeken. Bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn, zijn het Kasteel de Marnix de Sainte Aldegonde in Bornem (op afspraak), het indrukwekkende, tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikte gevangeniskamp Fort van Breendonk in Willebroek en Domein Den Blakken in Wetteren met prachtig aangelegde tuinen. Bezoek ook eens een recreatiegebieden met talloze sport- en speelmogelijkheden, één van de prachtige beschermde molens in Erpe-Mere en de Onze Lieve Vrouwekerk, één van de mooie kerken in de stad Dendermonde. Andere historische gebouwen en leuke musea vindt u o.a. in de steden Ninove en Aalst of in de bijzondere dorpjes Sint-Amands en Mariekerke.

Vakantiehuizen in Oost Vlaanderen zoekt en boekt U op www.out.travel

Zoek en boek daarom snel een geinspecteerd OUT! -vakantiehuis in deze aantrekkelijke vakantieregio van Belgie. Deze website biedt U handige mogelijkheden zoals de selectie op vakantie thema. Denk aan het huren van een vakantiehuis in Oost Vlaanderen voor senioren, voor een wellness vakantie, vakantiehuizen geschikt of aangepast voor gebruikers van een rolstoel enz.. Op de pagina met onze Specials vind U op rubriek gesorteerd (vakantiehuizen voor gezinnen met kinderen; vakantiewoningen voor senioren; wellness vakantiehuizen; zorgaccommodaties; budgetaccommodaties; luxe vakantievilla's enz.) een aantal interessante vakantiehuizen en groepsaccommodaties. Vergeet Uw vakantievoordeel niet en kijk ook eens onder onze aanbiedingen buiten de zomervakantie of wintersportvakantie in bijvoorbeeld de herfstvakantie kerstvakantie, de krokus- en voorjaarvakantie, met Carnaval, met Pasen, Hemelvaart of Pinksteren. Belgie kent in Vlaanderen in de meivakantie vaak aantrekkelijke korting. En vergeet de lastminutes in Vlaanderen niet. In samenwerking met Weeronline presenteren we de actuele weersverwachting bij Uw vakantiehuis in Vlaanderen. Ook op de OUT!-vakantiehuizen in het Belgische Oost-Vlaanderen geniet U van de zekerheden van ANVR en SGR. OUT! Vakantiehuizen biedt U in Vlaanderen vakantiewoningen, appartementen, groepsaccommodaties, chalets, villa's maar ook vakantieparken en bungalowparken, mobilhomes en caravans. Met of zonder zwembad en in een omgeving met volop mogelijkheden (wandelen, fietsen/mountainbiken, outdoor enz.). Voor met z'n tweetjes, het gehele gezin of de hele familie of de hele groep van vrienden en collega's om bijvoorbeeld te vergaderen eventueel inclusief catering. Zie onze verhuurdersinformatie als U een vakantiehuis in Oost Vlaanderen wilt verhuren. OUT! Vakantiehuizen verhuurt o.a. in Gent.

Vakantiegids

U ziet ons aanbod aan vakantiehuizen liever op papier? Dan hebben wij voor U onze vakantiegids met een selektie van 10 jaar OUT! Vakantiehuizen.

Vakantiehuizen op andere vakantiebestemmingen

In Belgie vind U OUT! Vakantiehuizen o.a. in de streek Oost Vlaanderen. Het totaal aanbod van OUT! Vakantiehuizen in Nederland, Belgie (Vlaanderen, Ardennen), Duitsland, Ierland, Frankrijk, Oostenrijk, Italie, Spanje, Portugal, Spanje, Tsjechie, Slowakije, Hongarije, Kroatie, Noorwegen, Zweden en Groot Brittannie zoekt & boekt U via onze homepage www.out.travel of via het menu links of bovenaan deze pagina (Gasten/Bestemmingen).

Laten we contact houden!


Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres