• vakantiehuizen westerwald duitsland
Duitsland

Westerwald

WWW: Wandelen in het WesterWaldHet Westerwald (ten noorden van Koblenz) is een zeer bosrijk middelgebergte en tegelijk een streek met wijdse landschappen en leent zich ideaal voor wandeltoerisme.

Vulkaanmeren

In dat kader werd in het voorjaar van 2008 de Westerwald-Steig (235km lang) geopend. Een recreatiegebied voor de hele familie vindt U in het Hachenburger Westerwald: een bosrijk merengebied. Men vindt er vulkanisch basaltgesteente. De Fuchskaute (657m) is het hoogste punt. De beekjes en meertjes verrassen U met glashelder water.

Kuren, folklore, buitensporten en pottenbakken

De traditierijke plaatsjes (pottenbakken) bieden in streekgerechten uitblinkende gastvriendelijke horeca en uitstekende kuurvoorzieningen, denk aan Bad Marienberg, Ehlscheid of Rengsdorf. De streek kent vele en veelzijdige voorzieningen voor de de moderne toerist, van actieve (buiten)sporter en cultuurzoeker tot op rust uit zijnde natuurliefhebber

Das Westerlandlied

Wandelen is 'de' actieve vakantievorm in het Westerwald. Vandaar het bekende wandellied: Westerlandlied. Fraaie wandeldoelen zijn o.a. Bacher Lay (steenwanden, beschermd natuurgebied), Westerwšlder Seenplatte en de Kroppacher Schweiz.

...van Nassaue

Ten zuidoosten grenst het gebied aan het riviertje de Lahn bij Naturpark Nassau. Het pittorekse vakwerkstadje Limburg a/d Lahn nodigt U uit!

Naar de Duitse vakantiehuizen in het Westerwald!Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres