Le Grand Domaine

Valmorel La Belle

Le Grand Domaine
Le Grand Domaine: Blauwe piste 110 km
110 km
Le Grand Domaine: Rode piste 27 km
27 km
Le Grand Domaine: Zwarte piste 15 km
15 km
Le Grand Domaine: Langlauf loipes 60 km
60 km
Le Grand Domaine: Totaal km. skipiste 152 km
152 km
Le Grand Domaine: Pistehoogte 1150-2550 meter
1150-2550 meter
Le Grand Domaine: Totaal skiliften 54
54
Le Grand Domaine: Sneeuwkanonnen Ja
Ja


Een authenthiek skigebied

Het gebied Le Grand Domaine met als belangrijkste station Valmorel La Belle is een van de oudere skigebieden van Frankrijk. Het ligt rondom de bekende (van de Tour de France) bergpas van de Col de Madeleine.
Het prachtige Le Grand Domaine skigebied biedt u brede pistes met een totale lengte van 160 kilometer. De skipistes variŽren van gemakkelijk tot moeilijk. Bovenin het gebied vindt u enkele zwarte pistes, dit zijn zeer moeilijk en uitdagende pistes. Ook is er een snowpark net boven Valmorel aangelegd voor snowboarders. Freestylers hebben in dit gebied, met natuurlijke obstakels, ook vele uitdagingen.
Het skigebied is ook vanuit het andere dal, vallťe de Maurienne, bereikbaar, vanuit het plaatsje St. Francois Longschamps.


Valmorel La Belle

Valmorel is nog een echt authentiek dorp, waar de hoogbouw zich beperkt tot 3 verdiepingen in chaletstijl. Valmorel biedt echt alle faciliteiten omtrent skiŽn en horeca tot aan een bioscoop, disco, concertzaal en sauna toe. Valmorel heeft een autovrij centrum en de liften en pisten vindt u aan drie zijden van het dorp. Voor de snowboarders is er een half-pipe. Doordat de hellingen nog volop bebost zijn is dit ook een prima bestemming voor wandelaars. De wandelpaden worden goed aangegeven en zijn goed onderhouden. Ook begeleidde raquettes wandelingen. Langlaufers moeten (met de bus) drie km. verderop naar Avanchers.

St.-Francois-Longchamps

In het Vallťe de Maurienne ligt St. Francois Longchamps. Een prima locatie voor beginnende skiŽrs, gezien de vele blauwe pistes. En hier is het ook goed langlaufen, De Zone Nordique du Grand Coin biedt 35 km. aan loipen. Verder kunt u hier tochten maken met sledehonden, deltavliegen en parapenten.
St. Franois Longchamp is een zeer gezellig skigebied gelegen aan de voet van de Col de la Madeleine. Het sfeervolle skidorp bestaat uit twee gedeeltes, namelijk St. Franois Longchamp 1450 en St. Franois Longchamp 1650. U vindt diverse winkels, restaurants en gezellige aprŤs-ski bars in het centrum van het dorp. De skiliften vervoeren u naar de Col de la Madeleine en u kunt afdalingen maken tot terug in het dorp.

TourskiŽrs en freestylers

Le Grand Domaine is geliefd vanwege zijn beboste hellingen en natuurlijke obstakels, ideaal ook voor tourskiŽrs en freestylers!