Le Grand Serre Chevalier

Briançon, Le Monêtier les Bains, Villeneuve, Chantemerle

Le Grand Serre Chevalier
Le Grand Serre Chevalier: Blauwe piste 70 km
70 km
Le Grand Serre Chevalier: Rode piste 130 km
130 km
Le Grand Serre Chevalier: Zwarte piste 50 km
50 km
Le Grand Serre Chevalier: Langlauf loipes 45 km
45 km
Le Grand Serre Chevalier: Totaal km. skipiste 250 km
250 km
Le Grand Serre Chevalier: Pistehoogte 1200-2800 meter
1200-2800 meter
Le Grand Serre Chevalier: Totaal skiliften 65
65
Le Grand Serre Chevalier: Sneeuwkanonnen Ja
Ja


Dertien bergdorpen in één skigebied

Het skigebied Le Grand Serre-Chevalier bestaat uit een 13-tal authentieke bergdorpjes. De dorpen zijn met elkaar verbonden door (ski)bussen en bergliften. Het grootste deel van de pistes ligt onder de boomgrens, welke hier hoger ligt dan in de Noord Alpen (sneeuwzekerder).Hier kunt u over eindeloze, middelzware pistes naar beneden glijden

Serre Chevalier, ook voor boarders

Serre-Chevalier (1350-2800) is het vijfde grootste skigebied van Frankrijk met 250 km aan skipistes midden tussen de lariksbossen, met oude bergdorpjes en een buitengewoon zonnig klimaat. Overdag biedt Serre-Chevalier grootse sensaties op de half pipe, in het carving park, het snowpark en de boardercross.

Après ski is wellness

Voor de après-ski bieden we complete ontspanning in het warme bronwater van 36C in het binnen- en buitenbad van de termen Monêtier Les Bains. Verder zijn er talloze activiteiten te doen: ski joering, sneeuwscooteren, ijsrijden...

Briançon, Chantemerle en Villeneuve

Briancon is de grootste plaats, maar qua skigebied het minst interessant. Twee lange sleepliften verbinden u echter met Chantelemerle. Chantemerle en Villeneuve hebben de meeste liften en pistes (Chantemerle heeft een snowpark) en ook de meeste accommodaties. Hier vindt u ook bars en een enkele disco.

Monêtier

Het mooiste dorp in ongetwijfeld Le Monêtier, een lieflijke badplaats met stenen huisjes, waar het skigebied voornamelijk in de bossen is gelegen.

Lekker eten, wandelen en langlaufen

Le Grand Serre-Chevalier biedt in zijn algemeenheid buiten de pistes weinig sportmogelijkheden en weinig vertier. In alle dorpen kunt u echter in rustieke restaurants heerlijk dineren en er zijn hier vrijwel nooit wachttijden bij de liften. Ook wandelaars en langlaufers komen in de dalen voldoende aan hun trekken.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres