Vakantiehuizen huren in de Drôme

Prachtige streek in Zuid-Frankrijk!

Beleef uw vakantie in de Drôme!

Een prachtige streek in Zuid-Frankrijk. Lavendelvelden, eeuwenoude olijfboomgaarden, zachte heuvels, eindeloze velden met zonnebloemen, typische dorpjes, bergen en wouden...dit is de Drôme met zijn gevarieerd landschap en zijn vijf verschillende gebieden: de Provenaalse Drôme, de vallei van de Drôme, de Drôme des Collines, de Royan-Vercors en de vlakte van Valence. De Drôme is nog een vrij onbekende en onopvallende streek. Leer 'm kennen en je bent verkocht.

Rivier de Drôme; waterpret!

Net als vrijwel alle Franse departementen draagt de Drôme de naam van een gelijknamige rivier. De 'ongetemde' rivier de Drôme ontspringt bij het skiplaatsje Valdrôme en slingert zich door een betoverend landschap om ongeveer 100 km verder naar het Westen uit te monden in de Rhône. Hij stroomt langs historische plaatsen als Die en Crest en leent zich voor waterpret, kanovaren, kajakken en rafting. In de Drôme zijn veel buitensportorganisaties actief. U kunt natuurlijk ook plaatsnemen op een strandje en genieten van de zon! Bij uw vakantiehuis in de Drôme is altijd wel zo'n riviertje of beekje in de buurt.

Tussen Vercors en Provence

Een autotocht door de Drôme voert je onder een blauwe lucht door groene bossen, over tientallen bergpassen en langs diepe ravijnen. En langs lavendelvelden! De geurige paarse planten bedekken een aardig stuk Drôme. Er zijn zelfs speciale lavendelroutes. Onderweg koop je lavendelolie of andere afgeleiden. Of volg de andere indrukwekkende routes door de natuur. De Vercors, het gebergte in het oosten van de Drôme, is een voorloper van de Alpen. Een schitterend natuurgebied met een rijke flora en fauna, erkend als Regionaal Natuurpark. Kleine bergdorpjes, monumenten, activiteiten, recreatiemogelijkheden voor avontuurlijke (gezins)vakanties.

De Drôme te voet

De natuur in de Drôme is onaangetast en werkelijk beeldschoon. Met meer dan 5.000 kilometer uitgezette wandelpaden en -tochten is de Drôme een ideaal wandelgebied. Stoere bergen en heuvels, bedekt met bos en rotspartijen, nodigen u uit tot het maken van lange wandelingen en tochten met de mountainbike. Langs beekjes, wijngaarden, lavendelvelden en olijfboomgaarden, idyllische watervallen en herdershutjes, genieten van de stilte en de rust. Onderweg ontkomt u niet aan prachtige panorama's op de groene bergen en de dalen. Verrekijker mee om de vogels en het wild te spotten: mouflons, gieren en zelfs arenden! De natuurliefhebbers kunnen hier korte en lange wandelingen maken op de langeafstandspaden. Er zijn zelfs verschillende thema-wandelingen verkrijgbaar in de omgeving, waarbij u ook nog eens wat leert over het landschap wat aan u voorbij trekt.

Gastronomische topper!

De Drôme heeft een rijk culinair aanbod. Hierbij denken we niet alleen aan zijn wijnen van de Côtes du Rhône. Producten zoals de truffels van Tricastin, de Picodon-geitekaas, de nougat van Montlimar en de olijven van Nijons doen je gewoon elk dieet vergeten. Misschien vormt het enorm aanbod aan fruit hier enig soelaas, als de chef-kok er al geen taartje mee gebakken heeft. Koop wat van de streekproducten op de lokale markt en neem ze mee naar uw vakantiehuis om van een knusse avond met hapjes en drankjes te genieten.

Sportief zijn tijdens uw vakantie in de Drôme

Kenmerkend voor de Drôme is het hoogteverschil. De Rhône, in het westen van de Drôme, ligt op iets meer dan 50 meter boven zeeniveau terwijl de toppen van de Vercors in het oosten tot ruim 2400 meter stijgen. De verschillen in landschap in de Drôme staan garant voor een unieke, afwisselende flora en fauna. Het hoogteverschil maakt de Drôme daarmee een speeltuin voor actiesporters! Mountainbiken, klimmen, speleologie: niets is te gek. De rotsen in de Drôme zijn een geweldig terrein voor klimliefhebbers. Er zijn een veertigtal plekken waar u een geweldige klim kunt maken, van verschillende moeilijkheidsgraden. De Drôme is een droombestemming voor golfers! Golfbanen op de laagvlakte en in de bergen, in het Rhônedal, de Vercors en de Drôme Provenale voor een gezellige en vooral zonnige afslag. In de winter kunt u zelfs de latten onderbinden om lekker te gaan skiën (Mont Ventoux en de Alpen).

Provenaalse sfeer

Men wordt er snel verleid door de charme van het provenaalse landschap, haar kleuren en geuren. De wijngaarden van de Côtes-du-Rhône rond het middeleeuwse kasteel van Suze-la-Rousse, het kasteel van Grignan, de truffels van de Tricastin, de olijfbomen en lavendelvelden van Nyons en de lindebloesem van de Baronnies. De invloed van de Provence is al duidelijk merkbaar in het landschap maar ook in de gewoontes van de plaatselijke bevolking. Men drinkt er graag een pastis en men speelt er de ptanque. Het landschap is heuvelachtig en van grote schoonheid. Op de hellingen ziet men veel olijfbomen en lavendel. Bij de dorpjes treffen we vaak wijngaarden en fruitbomen aan.Bezoek het gallo-romeinse Die, met stadswallen, kathedraal, en de prachtige kapel St. Nicolas. Nyons, omringd door olijfboomgaarden, het centrum van de Franse olijfindustrie. Door haar gunstige en zonnige ligging wordt Nyons ook wel 'petit Nice' genoemd.
Cliousclat is het pittoreske dorpje van de pottenbakkers en Dieulefit van de glasblazers. Het wijnstadje Clairette de Die, en Crest met de hoogstgelegen slottoren van Frankrijk. Verwacht hier geen horden toeristen en pompeuze attracties. Want gelukkig voor u staat de Drôme op maar weinig toeristische kaarten!
Verschillende dieren- en pretparken zijn vormen een leuk aanbod om er eens, met of zonder kinderen, een dagje op uit te gaan. Zo is er een krokodillenfarm en een 'Monde Merveilleux dus Lutins', een betoverde wereld met elfjes, kabouters en andere fantasiefiguren. Genoeg te doen in de Drôme, voor zowel jong als oud.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres