Franse Ardennen, Champagne, Comté

Bossen, weilanden en wijnen

Ardennen en de Maasvallei

Daar waar de Maas België instroomt, bij de provincie De provincie Namen, het mooiste stukje Ardennen ligt in Frankrijk nog een stukje Ardennen. De Ardennen ontlenen hun naam aan het keltische woord voor "breed bos". Deze "vallée de la Meuse" (vallei van de Maas) wordt dan ook gekenmerkt door indrukwekkende dalen, loofbossen en heuvels.

Charleville Mézières, château de Sedan en Rocroi

De grootste stad aan de rivier is Charleville Mézières, eigenlijk bestaande uit twee steden. Leuk met de kinderen omdat het de marionettenstad is. Mézières is een middeleeuwse vesting, met huizen met leien daken. Net ten oosten van Charleville staat het Château de Sedan, het grootste versterkte kasteel van heel Europa (met riddertoernooien in de zomer!) en ook in Rocroi vindt u de versterkte wallen, waarlangs een wandelpad. Of ontdek de omgeving per boot op het Canal des Ardennes, met vertrek vanuit Rethel.>

Champagne, Montagne de reims, Epernay, Moët et Chandon of toch Mercier

Rijk door de wijn, voor zover champagne wijn genoemd mag worden, is de gelijknamige streek grenzend aan de Franse Ardennen geworden. De 600km lange Route Touristique de Champagne vormt een feestelijke serpentine door de streek. Rijdt U vooral het deel over de Montagne de Reims. Magnifieke wijngaarden worden afgewisseld met schilderachtige wijndorpjes. De lokale wijnhuizen zetten hun deuren voor u open en nodigen u uit voor rondleidingen en proeverijen. En daaronder, uitgehakt in het kalksteen, liggen de kelders met het goud van de streek. Reims is een fraaie stad met statige wijnhuizen en natuurlijk de kathedraal. Epernay is een echte champagne stad en voor een bezoek aan de caves van bv. Moët et Chandon of Mercier kunt u terecht aan de "Avenue de Champagne".

Troyes en Langres

Troyes is een mooie oude stad met fraaie gotische kerken, veel glas in lood en charmante 16e eeuwse hofjes. Tevens is het hier goed eten (probeer de lokale andouillettes, worstjes). Langres is in de zomer een levendige stad, grenzend aan de regio Bourgogne, en is vooral bekend vanwege de middeleeuwse muren, torens en borstweringen.

Massief van St. Thierry

Het Massief van St. Thierry wordt gekenmerkt door het ene pittoreke dorpje na het andere. Maak hier eens een stop om ook de keuken te leren kennen. Proef er de landelijkheid en de intacte natuur van bijvoorbeeld het woud van Chaource en de prachtige wandelbossen van Les Hautes Rivières.

Nigloland en Faux de Verzy

Een van de grootste attractieparken van Frankrijk bevindt zich in deze streek, Nigloland in Dolancourt. Maar ook het grappige treintje tussen Revigny en Liart is leuk voor met de kinderen. Verder zijn er volop dierparken in de regio (bijv. in Sept-Saulx, Mogues, Charleville) en zwemmogelijkheden in recreatiemeren, zoals het Lac de Der-Chantecoq en bij natuurpark Forêt d'Orient. Gek is het beukenbos van Verzy bij Reims (Faux de Verzy), waarvan bijna elke boom zichzelf in de knoop lijkt te leggen.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres