Gloucestershire

Zuid-West Engeland

Het Engelse platteland zoals u het wilt leren kennen

Gloucestershire ligt in South West England, op minder dan een uur van Bristol en tegen de grens van Wales aan. De regio toont u het beste van het Engelse platteland. Indrukwekkende kathedralen, historische kastelen en kerken, slapende dorpjes met bloemen versierde cottages, inposante tuinen, gezellige pubs met uitstekend eten, antiek winkels en marktplaatsjes. De regio kent veel contrasten. Het grootste gedeelte van het prachtige Cotswolds ligt hier, u vindt er het historische Gloucester, het gezellige Cheltenham en aan de westzijde van de regio het magnifieke Royal Forest of Dean.

The Cotswolds; ťťn van Engeland's mooiste landschappen

De Cotswolds is een gebied met uitzonderlijke natuurschoon (Area of Outstanding Natural Beauty) en wordt beschouwd als een unieke streek met het mooiste natuurschoon van Engeland. Het wordt beschermd als een speciaal landschap van nationaal belang en ligt tussen Gloucester, Stratford-Upon-Avon, Oxford en Bath.

Het hele jaar komen bezoekers naar de Costwolds. Het is een interessante streek, waard om beter te leren kennen en het biedt talloze mogelijkheden. Er zijn charmante dorpjes, historische stadjes, prachtige kerken, golvende heuvels en glorieuze tuinen. Wandelen, fietsen en paardrijden zijn favoriete bezigheden. De wandelroute Cotswold Way loopt dicht langs enkele beroemde huizen en tuinen die open zijn voor het publiek o.a. de magnifieke Hidcote Manor Gardens, Snowshill Manor (beide National Trust), Sudeley Castle en Sezincote Garden. Verder zijn er mogelijkheden voor kanoŽn, kayakken, zeilen, waterskiŽn en windsurfen.

Hidcote Manor Gardens, Snowshill Manor en de tuinen van Sudely Castle

De bossen van taxusbomen en berken zijn van internationaal belang en hebben de prachtigste seizoenskleuren. De grootste bekendheid hebben de Cotswolds door de verzameling dorpen en stadjes gebouwd van de lokale honing-gekleurde Cotswolds kalksteen . Elke huis is uniek en elk dorp is een unieke cluster van dergelijke woningen. De streek heeft meer dan 6.000 kilometer dry stone walls, gestapelde muurtjes waarvoor geen cement of specie gebruikt is, ter afscheiding van de landerijen.
Vanaf de 15de eeuw kwam de welvaart van de Cotswolds voornamelijk van de wol; u zult nog steeds veel schapen zien. Door deze rijkdom zijn vele herenhuizen en parochiekerken gebouwd, die nu nog het landschap verfraaien. Snuffelt u ook eens rond in de vele antiekwinkels die deze streek rijk is. Na Londen vindt u hier de grootste concentratie antiekwinkels van Engeland.
Of bezoekt u Cotswold Farm Park, een beschermd natuurgebied met ruim 50 zeer zeldzame soorten gefokte schapen, rundvee en een kinderboerderij op de heuvels van de Cotswolds. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Slimbridge en Birdland Park & Gardens.

Genoeg historie: Gloucester Cathedral, Tewkesbury Abbey & Berkeley Castle

Naast het natuurschoon heeft Gloucestershire ook een aantal bijzondere historische gebouwen en musea. In Gloucester, gelegen aan de oostelijke oever van de rivier de Severn, vindt de indrukwekkende Gloucester Cathedral, het City Museum en The National Waterways Museum. Vergeet u zeker niet een bezoek te brengen aan Tewkesbury Abbey of Berkeley Castle. In de laatst genoemde vindt u schilderijen, wandkleden en zeldzame zilveren en porseleinen voorwerpen.

Een stad uit de Regency tijd: Cheltenham

Cheltenham is de meest complete stad uit de Regency periode. U vindt hier mooie oude gebouwen uit deze tijd. Verder heeft de stad veel prachtige parken, tuinen, lanen met aan weerszijden bomenrijen en bloemrijke perken en decoraties. Ook wel omschreven als de festivalstad van Engeland, is Cheltenham het centrum van diverse jaarlijkse sportieve en culturele evenementen. Cheltenham is vermaard om zijn chique winkels aan de beroemde Promenade. De kleinere speciaalzaken en boetieks zijn gevestigd in het elegante Montpellier. Het nachtleven van Cheltenham speelt zich af in trendy bars en uitstekende restaurants. Er zijn dansclubs, jazzclubs, gezellige locale pubs, theaters en bioscopen.

Oneindig veel bomen in de Royal Forest of Dean

De Royal Forest of Dean is een heuvelachtige en bosrijke steek van meer dan honderd vierkante kilometer gelegen in het westen van Gloucestershire, vlakbij de grens met Wales. Het is de 'koningin van de bossen' met de meest fascinerende sculpturen in het groen. Een uitstekend gebied voor wandelaars en natuurliefhebbers. Verder zijn er diverse sportieve activiteiten te ondernemen in het bosgebied, bijv. fietsen, mountainbiken, paintball, een parcour van touwbruggen, kanoŽn, kayakken, klimmen, abseilen, vissen.

Om de hoek van Wales en de steden Bristol en Bath

Gloucestershire is centraal gelegen voor diverse uitstapjes. Wales ligt om de hoek. Een aanrader in het zuiden van Wales is Brecon Beacons Nationaal Park met o.a de Black Mountains. Vanuit uw Out! accommodatie zijn de steden Bristol en Bath makkelijk bereikbaar. Londen ligt slechts op 2 uur rijden. De havenstad Bristol heeft heel wat te bieden. Zo vindt u er o.a het oudste theater van Engeland, het Theatre Royal. Bath is beroemd om zijn 18de eeuwse architectuur. Het is de enige stad in Engeland die bij de Unesco geklasseerd staat als werelderfgoed. Hier kunt u de enige natuurlijke warmwaterbronnen van Groot-BrittanniŽ bewonderen, waar het water uit een rotskloof ontspringt.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres