• Marketing is IT

    Onze integrale aanpak:

IT-projecten van OUT!

De kracht van commerciŽle IT

Vakantiehuisspecialisten profiteren met behoud van eigen identiteit en commerciŽle formule van de informatietechnologie en marketing van OUT! Vakantiehuizen. Vakantiehuisverhuur is specialistenwerk. Daarbinnen is er sprake van verschillende disciplines zoals contracting/inkoop, marketing/verkoop en de administratieve afhandeling. In de markt van vakantiehuizen is de werkelijke specialisatie vaak gebaseerd op een van de eerste twee. Schaalvergroting is dan zonder afname van die specialisatie moeilijk te realiseren. Bovendien stelt schaalvergroting flinke eisen aan de informatieverwerking. Dit vraagt om IT-systemen van voldoende kaliber. Systemen die de specialist in staat stellen zijn specialisatie uit te bouwen.

Achtergrond: innovatie met behoud van zekerheden

OUT! Vakantiehuizen is een project van een aantal IT- en marketingspecialisten uit de vakantiehuizenmarkt. Zij zijn nauw betrokken geweest bij de opkomst en toenemende betekenis van internet in de reisindustrie. Daarbij kan worden teruggekeken op de ontwikkeling van innovatieve toepassingen, gefundeerd door de juiste vakkennis. Niet alleen van automatisering maar ook van (administratieve) organisatie en de in- en verhuur van vakantiehuizen. Zo is in de negentiger jaren voor de Eindhovense touroperator Euro Relais gewerkt aan een belangrijk reorganisatie- en automatiseringsproject. Daarmee werd de basis gelegd voor de tweede stap: aansluiting op internet. Het net was op dat moment echter nog maar in opkomst en nog van onvoldoende commerciŽle importantie om grote investeringen te rechtvaardigen. Op innovatieve wijze heeft een ondernemend bedrijf op het gebied van nieuwe-media, op franchisebasis de internetsite van Euro Relais vervolgens geŽxploiteerd. Middels de provisies, verkregen op internetreserveringen, werd de bouw en het operationeel houden van de site bekostigd. Naarmate de consument steeds hogere eisen aan de informatie op het internet ging stellen, werd de behoefte groter de site door Euro Relais zelf te laten beheren. Omdat op dat moment een hoger kostennivo acceptabel is, is tot de huidige dag sprake van eigenbeheer.

Internet en e-commerce staan inmiddels niet meer in de kinderschoenen. Er ontstaat een nieuwe economie die doordat bepaalde groepen nu, op een cruciaal moment, de boot missen, een tweedeling in de samenleving dreigt te veroorzaken. Maar niemand hoeft zich in een bepaalde hoek te laten drukken. De nieuwste generatie verhuurbedrijven bieden de oplossing: (systeem)integratie. En omdat op dit moment meer dan ooit geldt dat stilstand achteruitgang is, is het tijd om te kiezen. En bij wie anders dan bij OUT! Vakantiehuizen profiteert U meer van de vooruitgang van het internet, gecombineerd met de traditionele vakantiegids en expertise van een vakantiehuisspecialist. Juist in een tijd dat er steeds massaler en gemakkelijk, al dan niet over internet, kan worden gehandeld, zijn de traditionele kwaliteitswaarborgen van de reisbranche erg belangrijk (met name de aansluiting bij de Algemene Vereniging van Reisorganisatoren en de Stichting Garantiefionds Reisgelden).

State of the Art: branchewijde samenwerking!

Vanwege de laatste stand van de techniek kon bij OUT! Vakantiehuizen in een stap een systeem worden gebouwd met volledige integratie van alle interne informatiefuncties (op het gebied van inkoop, financiŽn/administratie, promotie en verkoop) en de meest uitgebreide en geavanceerde internetapplicaties.

Dit zogenaamde OUTFORS is inmiddels een belangrijk marketinginstrument. Zo functioneert het als een branchewijd reserveringssysteem. Bijna 40% van de bij OUT! aangesloten particuliere accommodatieverschaffers kan via internet volledig beschikken over de eigen woning(en) en de complete financiŽle afhandeling van de OUT!-reserveringen volgen. Hetzelfde geldt voor een snel toenemend aantal collega-verhuurbedrijven die met behoud van de eigen identiteit en commerciŽle formule, op internet i.s.m. OUT! verhuren: Gene Bartlett Holidays, Hjemme, Welcome Holidays, Villa d'Or, Chateau de Laval, enz.. Ook reisburo’s kunnen over het OUTFORS-reserveringssysteem beschikken.

| De markt | | IT-publicaties van OUT! | Out!fors-PlanOffice | Interesse? |


| Verhuren | Ik wil Gast&Zeker ook (gratis!) ontvangen | Affiliate Informatie |