De media over vakantie(huizen) -2-

Vakantie(huizen) in het nieuws


-Reisrevu/Paul Eldering, mei 2011-

SGR rolt via rechter nepfonds op

SGR rolt het nepfonds SWR ('Stichting Waarborgfonds Reisgelden') via een kort geding bij de Amsterdamse Rechtbank op. Dat vond gisterenmiddag plaats, zonder dat de vermeende SWR-eigenaar Patrick Vos noch zijn advocaat kwamen opdagen. 'Wie zwijgt stemt toe', aldus de rechter.

SGR eist volgens directeur Erik-Jan Reuver dat de SWR stopt met haar misleidende website (swr-fonds.nl) en het logo dat sterk lijkt op dat van het Garantiefonds. 'Dat is pure inbreuk op ons merkenrecht', meent hij. Vos is niet bereikbaar voor commentaar. Zijn SWR zou (volgens de KvK) gelieerd zijn aan Expert Reizen/Cruises in Franeker, dat op internetfora als oplichter wordt bestempeld.

'Veel last van SWR'
'Wij hebben daar veel last van. Veel mensen denken dat Expert Reizen en de SWR zijn gekoppeld aan SGR. Niets is minder waar, maar we hebben er al tientallen reacties over gehad van bezorgde consumenten', aldus Reuver. Hij is vol vertrouwen over de uitspraak van het kort geding volgende week donderdag. Door juridisch geen verzet te plegen heeft Vos zich bij de rechter gediskwalificeerd.

Een reisbeunhaas...
'Het is het klassieke verhaal van een reisbeunhaas.' Met het vonnis in de hand zal Reuver desnoods de provider van swr-fonds.nl dwingen de site uit de lucht te halen. Zie ook de Reisrevue van vandaag.

Meer informatie over het echte, algemeen erkende waarborgfonds van de Stichting Garantiefonds Reisgelden en de betekenis voor vakantiegangers is o.a. te vinden onder Garantie & Voorwaarden.

-Eenvandaag, mei 2011-

Toeristenbelasting door gemeenten verhoogd

Dit jaar verhogen maar liefst 174 van de 418 gemeenten de toeristenbelasting.

Een gast in de gemeente Lingewaal betaalt in 2011 EUR 1,50 per nacht, 200% meer dan in 2010. In EenVandaag: is zo'n extra toeslag op een nachtje slapen terecht, of spekken we op deze manier massaal de gemeentekas?

De Gelderse gemeente Lingewaal vraagt in 2011 EUR 1,50 per nacht, in 2010 was dit nog EUR 0.50. Alleen de gemeente Hoorn schaft de toeristenbelasting af. Elf gemeenten introduceren de toeristenbelasting, vijf gemeenten verlagen deze en 117 steden laten de belasting onaangetast.

Bekijk de uitzending