De media over vakantie(huizen)

Vakantie(huizen) in het nieuws

Mediaberichten voor huurders en verhuurders van vakantiehuizen

-Van Vakantievilla tot Bloghut', 1 april 2015

Baldadige groepen probleem voor verhuurders en huurders

Vernielingen in vakantiehuizen, met name door groepen in groepsaccommodaties, vormen een probleem voor de verhuurder ťn goedwillende huurders. Beide vinden hier de oplossing. Meer...

-Blog 'Uit het leven van een touroperator..', 17 maart 2015-

Is OUT! Vakantiehuizen de laatste zelfstandige vakantiehuisspecialist?

Door recente overnames door Amerikaanse en Duitse organiusaties is de vakantiehuis- en bungalowverhuur in Nederland nog meer in handen gekomen van grote butenlandse concerns. Meer...

-Nieuwsbrief 'Altijd Vakantietijd', 10 oktober 2014-

Vroegboekkorting wintersport Alpen Frankrijk

Na de recente introduktie van ruim 700 nieuwe, gecontroleerde vakantiewoningen voor de wintersport in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk, viert OUT! Vakantiehuizen in het jaar van haar 15-jarig bestaan de opening van het wintersportseizoen met een grote vroegboekaktie in de 7 meest populaire grote skigebieden in de Alpen van Frankrijk. Lees verder...

-Blog 'Uit het leven van een touroperator..', 2 oktober 2014-

Sneeuwgarantie bij vakantiehuis wintersport kritisch onder de loep

In september begint traditioneel de promotie voor het eerstvolgende wintersportseizoen. De laatste jaren komt daar steeds vaker de term 'sneeuwgarantie' in terug. Wat is de waarde van sneeuwgarantie bij het boeken van een vakantiehuis voor de wintersport?

Johannes Bruinsma wijst in z'n blog op de haken en ogen die er aan sneeuwgarantie zitten en benadrukt dat je vooral energie moet steken in het zo goed mogelijk invullen van vaak dat ene vakantieweekje. Je doel is immers een leuke vakantie in de Alpen van Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk en niet een geheel of gedeeltelijke annuleringsvergoeding voor thuis op de bank. Om een goed vakantiehuis voor de wintersport te kunnen kiezen, presenteert OUT! Vakantiehuizen een voorselectie van 700 extra wintersport vakantiehuizen in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk. Vakantiehuizen bij de beste skigebieden waarop sneeuwgarantie niet relevant is? Lees er alles over op Sneeuwgarantie bij vakantiehuis wintersport?

-Twinkle 17 september 2014-

TripAdvisor betwijfeld

Op de website van TripAdvisor spelen reviews een essentiŽle rol. Zeker in de vrije tijds-markt maakt de consument meer en meer gebruik van de beoordelingen van anderen. Maar zijn die anderen ook (echte) consumenten?

In het artikel Wie gelooft TripAdisor nog?' wordt de vraag gesteld waar al die reviews toch vandaan komen. Wat we op het net aantreffen zijn namelijk niet enkel de beoordelingen van ervaringsdeskundigen. Ook de aanbieders zelf en de concurrentie schijnt wel eens wat te schrijven. Tot onvrede van die groepen, zien we dat het kunnen geven van reviews door bepaalde partijen wordt beperkt tot daadwerkelijke klanten/gebruikers. Zo moet je bij OUT! Vakantiehuizen over de formele reserveringsgegevens kunnen beschikken om een vakantiehuisje te kunnen beoordelen. Ook een aanbieder als Interhome garandeert dat de reviews van de eigen gasten komen. Daarmee onttrekken deze verhuurders van vakantiehuizen zich wellicht aan de 'sociale' beoordelingssites, maar de gepubliceerde beoordelingen zijn wel van echte klanten, gecontroleerd en daarmee een stuk betrouwbaarder.

-ANVR, 5 april 2014-

Drukbezocht congres BTW in de reisbranche

Door Loyens & Loeff voor ANVR-leden

OUT! Vakantiehuizen bezocht met bijna 100 vertegenwoordigers van collega-reisondernemingen het congres over BTW actualiteiten van Loyens Loef in samenwerking met de ANVR in Rotterdam op 4 april. Daarmee waren alle beschikbare plaatsen bezet.

Loyens & Loeff geeft geÔntegreerd juridisch en fiscaal advies aan internationale ondernemingen en begeleidt de ANVR(-leden) inzake de gewijzigde BTW-systematiek in de reisbranche die kan verschillen afhankelijk of de vakantie-aanbieder bijv. bemiddelt of voor eigen rekening een vakantiereis verkoopt. Ook is van invloed of er bijv. enkel een vakantiehuis wordt verhuurd of dat de reisdienstverlening aan de vakantieganger breder is.

Op het congres gaven Joanna Rossa en Gino Sparidis van Loyens uitleg over de laatste ontwikkelingen op het terrein van de nieuwe reisbureauregeling. Een regeling die i.t.t. de benaming doet vermoeden, voornamelijk touroperators raakt. Zij gingen onder meer in op praktische toepassingen en de "Zwitserland-route.

Taco Wiertsema gaf aansluitend een uitleg over hoe fiscaal verstandig om te gaan met vennootschapsbelasting. Hij wees tenslotte op de belastingbesparende mogelijkheden van de Innovatiebox bij bijvoorbeeld ontwikkeling van websites of apps.


-TourpressP/International Dark Sky Association, maart 2013-

Unieke sterrenhemel Wales

De sterrenhemel van Wales heeft een uitzonderlijke kwaliteit. Die kwaliteit heeft De International Dark-Sky Association ertoe gebracht het National Park Brecon Beacons in Wales de titel "International Dark Sky Reserve" te geven. Hiermee is Brecon Beacons de enige locatie in Europa die is erkend als gebied met een sterrenhemel van uitzonderlijke kwaliteit. Wereldwijd zijn er maar vier andere locaties die deze benoeming op hun naam mogen schrijven.

Tegengaan van lichtvervuiling
In 2011 zijn de Brecon Beacons Park Society en de National Park Authority samen met enkele andere partijen gestart met het Brecon Beacons Dark Skies project. De uiteindelijke doelstelling was de benoeming tot International Dark Sky Reserve. Het beschermen en herstellen van de nachtelijke hemel stond hierbij centraal. Evenals de bescherming van het natuurgebied tegen lichtvervuiling. Met het project toont Wales haar betrokkenheid in het tegengaan van de klimaatverandering en het verbeteren van welzijn van mens en dier.

Gratis sterren kijken boost voor toerisme
De benoeming van de Brecon Beacons tot International Dark Sky Reserve erkent het nationale park als een van de beste locaties in Europa om een echte donkere hemel te bewonderen. "Het voordeel van sterren kijken is dat het altijd gratis is en daarmee voor veel mensen toegankelijk." Aldus Sandie Dawe, Chief Executive van VisitBritain. De benoeming geeft ook een boost aan het toerisme in Wales. De Brecon Beacons National Park Authority heeft de afgelopen weken al heel veel vragen gekregen van bezoekers die de sterrenhemel willen komen bewonderen.

Dag en nacht spectaculair
Nationaal Park Brecon Beacons is gelegen in het zuiden van Wales en heeft een oppervlakte van 1347 vierkante kilometer. In het veelzijdige landschap gaan meren over in valleien en worden bergketens afgewisseld met kleine dorpen. Het nationale park beschikt over een veelzijdige flora en fauna en is uitermate geschikt voor outdoor activiteiten. Er leeft bovendien een aantal zeldzame vogelsoorten en het beschikt over n van de belangrijkste grottencomplexen van Europa. Naast wandelen, fietsen, kajakken en vissen, is dit daarom ook ht gebied voor vogelaars en speleologie. Met de benoeming tot International Dark Sky Reserve wordt Brecon Beacons op de kaart gezet als een bestemming waar de uitzichten in de avond even spectaculair zijn als overdag.

Over International Dark-Sky Association
De International Dark-Sky Association is gevestigd in de Verenigde Staten. Locaties die door de Association worden benoemd tot "International Dark Sky Reserve" dienen te beschikken over een uitzonderlijke kwaliteit van sterrenhemel en nachtelijke omgeving. De gebieden dienen specifiek beschermd te worden voor algemeen plezier, wetenschappelijke-, natuurlijke- of culturele doeleinden. Of voor onderwijs, zodat ook toekomstige generaties nog kunnen genieten van een spectaculaire sterrenhemel.

-ANP/CentiQ, juni 2011-

Gezinnen weten niet wat vakantie kost

DEN HAAG - Ruim 80 procent van de Nederlandse gezinnen weet pas achteraf hoeveel hun vakantie in totaal heeft gekost. Dat blijkt uit een dinsdag gepubliceerd onderzoek van CentiQ, wijzer in geldzaken, een initiatief van het ministerie van FinanciŽn om de consument te informeren over geldzaken.

Voor een kwart van deze gezinnen pakt de vakantie gemiddeld 20 procent duurder uit. Driekwart van de Nederlandse gezinnen heeft voor vertrek geen idee hoeveel ze gaan uitgeven. Ook over de dagelijkse uitgaven wordt nauwelijks nagedacht. Een op de tien gezinnen houdt de uitgaven tijdens de vakantie dagelijks bij, een derde doet dat af en toe en de helft van gezinnen houdt helemaal niets bij.

Reaktie (1): als een vakantie 20% duurder uitpakt dan verwacht, bespaar je toch gewoon op voorhand 20% op bijv. de VakantiehuizenVoordeelPagina. Door: OUT! Travel Vakantiehuizen

-ANVR, juni 2011-

Travelife lanceert nieuwe website: www.travelife.org

ANVR-touroperators als OUT! Vakantiehuizen zijn actief bezig met duurzaam toeristisch ondernemen, en zijn daarom betrokken bij het Travelife Sustainability System (TSS), een wereldwijd registratiesysteem voor accommodaties.

TSS geeft voor haar gebruikers de website aangepast, verbeterd en meer gebruiksvriendelijk gemaakt. Daarbij hoort natuurlijk een nieuw en makkelijk te onthouden webadres: www.travelife.org.

Verhuurders van accommodaties die door OUT! zijn of worden gecontracteerd, kunnen zich op deze website gratis registreren, waarna zij toegang hebben tot tal van praktische adviezen om hun accommodaties verder te verduurzamen. Zo geeft een handleiding stap voor stap aan hoe zij hun milieu- en sociale activiteiten kunnen verbeteren, hoe zij vervolgens hun prestaties kunnen meten en deze onafhankelijk kunnen laten beoordelen. Ook helpt dit praktische hulpmiddel hoe de kosten kunnen worden gereduceerd, efficiŽnter kan worden gewerkt en de kwaliteit richting de gasten kan worden verbeterd.

Aan de hand van gedetailleerde instructies, handige tips en informatieve filmpjes wordt de verhuurder geÔnformeerd over het nemen van duurzame maatregelen in zijn accommodatie. Hierdoor zal hij zijn water-, energie- en afvalgebruik kunnen reduceren, maar ook de inkoop van lokale producten bevorderen, goede werkomstandigheden realiseren en de contacten met de gast optimaliseren.

Als de accommodatie goed scoort op deze duurzame Travelife-ladder en daarmee een Travelife Award behaalt, zal dat de vakantieganger helpen bij het maken van een weloverwogen keuze voor een meer duurzame accommodatie. Zeker als de touroperator de door hem gecontracteerde accommodaties in zijn reisgidsen/webpresentaties voorziet van het verdiende Travelife Award-logo.

-Europeesche Verzekeringen, mei 2011-

Keurmerk Klantgericht Verzekeren voor Europeesche Verzekeringen

Op 16 mei heeft Europeesche Verzekeringen het Keurmerk Klantgericht Verzekeren in ontvangst genomen. Volgens de Stichting Toetsing Verzekeraars voldoet de Europeesche ruimschoots aan de normen die door de stichting zijn vastgesteld.

Het keurmerk bevestigt dat de Europeesche de klant centraal stelt in alle onderdelen van haar dienstverlening. Dat komt naar voren zaken als begrijpelijke en transparante voorlichting, zorgvuldige klachtenbehandeling, goede bereikbaarheid, periodiek klanttevredenheidsonderzoek en kwaliteitsmanagement.

Directievoorzitter Gerard ten Brincke: "We zijn zeer trots op het behalen van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren. Bij het verbeteren van onze producten en de inrichting van onze processen stellen wij de klant altijd centraal en toetsen we regelmatig of we hieraan voldoen. Voor ons is dit keurmerk een belangrijke erkenning van onze aandacht voor transparantie en kwaliteit."

Voor meer informatie over Europeesche Verzekeringen, waarvan OUT! Travel Vakantiehuizen assurantietussenpersoon is, wordt verwezen naar Verzekering


-Diverse media, mei 2011-

Frankrijk wil vakantiehuizen buitenlanders belasten

Frankrijk wil belasting gaan heffen op tweede verblijven van buitenlanders. Zo'n regeling zou vooral Nederlanders en Britten treffen die er een vakantiehuis hebben.

Reaktie (1): De website www.infofrankrijk.com meldt op 20 juni 2011 dat in de voorafgaande week de Assemble (de Franse Tweede Kamer) de maatregel niet heeft doorgevoerd. Er bleken voldoende 'buitenlandse' Fransen met nog een tweede woning 'in eigen land' te zijn voor een effectieve lobby. Door: OUT! Vakantiehuizen

-Diverse media/Topic Travel, mei 2011

Meer dan helft van hondenbezitters wil huisdier meenemen

Hond bepaalt vakantiekeuze
Nederlanders nemen steeds vaker hun hond mee op vakantie. Meer dan de helft van de hondenbezitters wil de trouwe viervoeter meenemen naar zijn vakantie-adres en kiest op basis hiervan zijn vakantiebestemming.

Steeds vaker wordt de vraag gesteld of huisdieren in het vakantiehuis welkom zijn. Is dit niet het geval, dan wordt een ander huis gekozen. De hond bepaalt de vakantiekeuze.

"Een hond maakt meer en meer volwaardig deel uit van het gezin en wordt bij voorkeur ook meegenomen op vakantie, in tegenstelling tot de kat en andere huisdieren", vertelt directeur Onno Bodlaender van Topic Travel die onderzoek deed naar dit fenomeen.

OUT! Travel voert vanaf 1999 twee expliciete zoekcriteria betreffende huisdieren: huisdiervrij (t.b.v. van o.a. allergische aangelegde gasten) en Met huisdieren toegestaan.