Boekingssysteem OUT! Vakantiehuizen
OUT! Vakantiehuizen promoot vrije periodes en alleen vakantiehuizen met relevante vrije periodes worden aan de zoekende websitebezoeker getoond. Vakantiehuizen waarvan de bezetting niet bekend is omdat de verhuurder de reserverinsgplanning op deze website niet actueel houdt, worden ter voorkoming van teleurstellingen niet of met een groot voorbehoud getoond en niet aan promotiepartners of vakantiegangers met vragen per telefoon, chat, mail, sociale media e.d. gesuggereerd. Met alle commerciŽle gevolgen van dien. Hou daarom uw planning bij. Niet alleen ter voorkoming van teleurgestelde klanten en nodeloze provisies (bronzen en zilveren contracten) of annuleringskosten (gouden contracten).

Eigen boekingen en opties invoeren en annuleren

Voor het vastleggen van uw eigen reserveringen vindt u middels uw inlog TWEE verschillende reserveringsmogelijkheden, Reserveren I en Reserveren II. Accommodatieverschaffers die per type accommodatie meerdere eenheden in een keer willen reserveren (STOP SALES) dienen te kiezen voor de 1e versie "Reserveren I".

RESERVEREN I

Scherm 1: Kies de gewenste verblijfsduur en maand, kies doorgaan. Wilt u een afwijkende periode boeken? Kies dan een verblijfduur die de gewenste periode omsluit. (LET OP: U bezet op de klantenwebsite de gehele oorspronkelijk gekozen periode!!). U kunt bij scherm 4 de gekozen periode verkleinen.
Scherm 2: Kies de gewenste periode en doorgaan.
Scherm 3: In dit scherm ziet U de agenda van ongeveer 1 maand met Uw vakantiehuizen van boven naar beneden. In kleuren wordt de beschikbaarheid aangegeven. Groen = beschikbaar, Rood=bezet, Geel=optie, Grijs= geboekte aankomst- OF vertrekdag, Wit = geboekte aankomst- EN vertrekdag. Met sterretjes wordt de door u geselecteerde standaardperiode aangegeven. Als de volledige periode beschikbaar is, verschijnt in dezelfde regel als het vakantiehuis aan de rechterkant een button met een R (van Reserveren). U ziet de verkoopprijs (de prijs die door de klant betaald moet worden) rechts onder het kopje met de valuta. * Indien niet de hele periode beschikbaar is staat er een A van Aanpassen in. Dit betekent dat U in het volgende scherm de afgesterde periode kunt verkorten, zodat u de nog beschikbare dagen direkt kunt boeken.
Scherm 4: Eventueel kunt u de data in dit scherm nog aanpassen (alleen verkorten). Reserveringen voor perioden langer dan 3 weken worden niet als toeristische verblijven gezien en daarom niet zondermeer toegestaan! Mocht u dit toch wensen neemt u dan telefonisch contact op met OUT! Uw verzoek is immers van grote invloed op de lopende of voorgenomen promotie door OUT! Kies doorgaan.
Scherm 5: Voor een goed overzicht vult u hier de naam van de klant in, het aantal personen en eventueel een referentie (niet (verplicht), bijv. optie, of een klantennummer. Kies voor reservering definitief maken.
Scherm 6: U ontvangt de reserveringscode, uw bewijs van reservering!

Stop sales voor bungalowparken en agentschappen
U kunt middels bovenstaande reserveringsprocedure ook stopsales aangeven per type accommodatie. In het eerste scherm maakt u eventueel een keuze voor een bepaald bungalowpark. In scherm 3 maakt u de keuze voor het type accommodatie. In scherm 4 maakt u de keuze voor stop sales i.p.v. eigenaarboeking. Scherm 5 levert u dan in eenmaal meerdere boekingscodes.

RESERVEREN II

Scherm 1: Via "reserveren II" ziet u gelijk de gehele jaarplanning van uw vakantiehuis (Rood= reservering OUT!, Blauw = reservering accommodatieverschaffer, geel = Optie OUT!). Voor het maken van een reservering kiest u bovenaan de pagina het juiste huis. Klik op een vrije datum gelegen in het te reserveren verblijf.
Scherm 2: U ziet alle mogelijke verblijven rondom de gekozen datum. Kies het gewenste verblijf, of het verblijf waarin de door u gewenste periode past.
Scherm 3: Eventueel kunt u de data in dit scherm nog aanpassen (alleen verkorten). (Reserveringen voor perioden langer dan 3 weken worden niet als toeristische boekingen gezien en zijn niet toegestaan! Mocht u dit toch wensen neemt u dan telefonisch contact op met OUT! Uw verzoek is immers van grote invloed op de lopende of voorgenomen promotie door OUT!) Voor een goed overzicht vult u hier de naam van de klant in, het aantal personen en eventueel een referentie (niet verplicht), bijv. optie, of een klantennummer. Kies voor reservering definitief maken.
Scherm 4: U ontvangt de reserveringscode, uw bewijs van reservering!

EIGEN OPTIES
Wilt u een optie nemen of een voorlopige reservering maken? Maak gewoon een reservering volgens bovenstaande procedures met als referentie optie. Gaat de optie of voorlopige reservering niet door, dan kunt u deze gewoon weer annuleren.

EIGEN ANNULERINGEN Om te annuleren, kiest u de menu-optie reserveringsoverzicht. U kiest de te annuleren (eigen) reservering en klikt op detail. Vervolgens klikt u op "Annuleren Reservering".

Bezettingsoverzichten


RESERVERINGSOVERZICHT (menu-item)

Scherm 1: Kies het huis en vul de datum in vanaf welke u alle reserveringen wilt zien.
Scherm 2: U ziet het overzicht van alle gemaakte reserveringen voor dat huis.

Indien achter de reservering OUT! staat genoteerd, dan is de reservering gemaakt door OUT! Vakantiehuizen. Kies een reservering en klik op detail om de reservering verder te bekijken, zoals naam klant, aantal personen, aankomsttijden en in het geval van zilveren en gouden contracten de reserveringsstatus:
O= optie
VR=reservering
R=aanbetaalde reservering
TV=volledig betaalde reservering
Van reserveringen met de status "betaalde reservering" kunt u vervolgens klikken op "voucher" om deze te downloaden en te printen!

Betreffende uw eigen reserveringen heeft u onder details de mogelijkheid om uw eigen reserveringen/opties te annuleren.

NB: via "Reserveren II" ziet u een visueel kalender jaaroverzicht van alle reserveringen. Door op de reservering te klikken ziet u de details.

OPTIE (menu-item)
U kunt hier de door OUT! Vakantiehuizen genomen opties controleren. Opties worden genomen voor maximaal een week en kunnen resulteren in een boeking. De opties genomen door OUT! staan wel op de reserveringsplanning maar staan niet vermeld in het reserveringsoverzicht!

NIEUWE RESERVERINGEN OUT! (menu-item)
Klik hierop indien u snel de nieuwste reserveringen en annuleringen gemaakt door OUT! wilt zien, sinds u de laatste keer heeft ingelogd. U kunt de details van de reserveringen aanklikken (zodat u alle gegevens heeft). Hierna verdwijnen de reserveringen van de lijst, zodat u de eerstvolgende keer inderdaad alleen de nieuwe reserveringen ziet. Op deze manier hoeft u niet telkens in het totale bezettingsoverzicht te zoeken naar nieuwe reserveringen. Vooral voor eigenaren met meerdere huizen, bungalowparken en agentschappen is dit een aanrader!

Koppel uw website aan de OUT!-reserveringsplanning

Om uw samenwerking met OUT! nog gemakkelijker te laten verlopen, kunt u ook op eigen website gebruik maken van het beschikbaarheids-, prijs- en reserveringssyteem van OUT!

U plaatst dan een beschikbaarheids button op uw eigen website of in uw advertenties en webvermeldingen elders. Het voordeel is dat de klant gelijk volledig geinformeerd wordt omtrent beschikbaarheid en prijs van uw accommodatie(s), de reserveringsplanning gelijk wordt geblokkeerd en u een gestructureerde, volledig ingevuld reserveringsformulier ontvangt ter verdere afhandeling.

Dit is het stukje brontekst t.b.v. uw website voor een specifiek vakantiehuis:

input type='button' name='button' value='huurprijs & beschikbaarheid' onClick="window.open('https://www.outvakantiehuizen.nl/web/out.we b/eikl/bmnd1.htm?t=nl&h=HUISCODE','','width=700,height=500,resiza ble=yes,status=yes,scrollbars=yes,titlebar=no,toolbar=no,menubar= no,location=no')"

Plaats bovenstaande tekst tussen deze tekens < >

Het resultaat is een button met de tekst 'huurprijs en beschikbaarheid': https://www.outvakantiehuizen.nl/web/out.web/eikl/bmnd1.htm?t=nl&h=Huiscode

LET OP: "huiscode" vervangen door de daadwerkelijke reeds ontvangen huiscodes.

U kunt bovenvermelde brontekst (de button) op diverse posities plaatsen. De standaardbutton is in het wit. Als u een andere kleurstelling wenst, bijv. beter passend bij uw website qua (achtergrond, kaders enz.), laat dat dan even weten en OUT! past e.e.a. voor u aan.

Let op dat u bij een boekingspoging van een periode op de zeer korte termijn (last minutes) de melding krijgt 'Reserveer per telefoon/email'. Dit ter voorkoming van verrassingen. In de overige gevallen komt u in het boekingsformulier. U ontvangt het door de bezoeker ingevulde boekingsformulier per email ter verdere afhandeling door u zelf. Het betreft immers een boeking die via uw eigen website is binnengekomen.

U komt niet in een boekingsformulier? Dat kan omdat uw accommodatie (voorlopig?) 'op aanvraag' wordt gereserveerd en de planning niet 100% actueel is. Dan verschijnt het boekingsformulier in uw situatie (voorlopig nog) niet. Een boeking kan immers vanwege de feitelijk onbekende beschikbaarheid nog niet worden aangenomen. Er verschijnt daarom de foutmelding 'U bent niet geautoriseerd'. De bezoeker kan natuurlijk al wel de prijs checken (en de 'vrije' periode nodigt tot contactopname uit.

Actualiseer echter z.s.m. uw planning via www.outvakantiehuizen.nl en neem dan contact met ons op. Indien u de planning via www.outvakantiehuizen.nl actueel houdt, halen wij uw huis van de "aanvraag"-status af en is op dat moment ook ww eigen site volledig realtime-boekbaar.

Terug naar de index