• Vrijblijvend informatie aanvragen
  • Vrijblijvend informatie aanvragen
  • Informatie aanvragen
Marken, Volendam en Monnickendam
bezoek de vuurtoren op Marken vanuit uw vakantiehuis
Zie je Marken, dan zie je de vuurtoren "het paard van Marken". Het karakteristieke, tradionele Marken is eigenlijk een eiland (al is het tegenwoordig middels een dijk verbonden met het vasteland) in de voormalige Zuiderzee en nu in het Markermeer. Marken ligt voor de kust van Monnickendam en Volendam(kaasmuseum, palingsound, klederdracht), beide prachtige karakteristieke havenstadjes. Buitenlandse bezoekers komen naar Marken maar heeft u er al wel eens oud-Hollandse poffertjes gegeten?
Giethoorn en de Weerribben
Huur een vakantiehuisje in de kop van Overijssel
Het VenetiŽ van Nederland, het werkelijk wereldberoemde Giethoorn (de informatieborden zijn tegenwoordig ook in het Chinees!) grenst aan natuurgebieden de Weerribben en de Wieden, ontstaan door de eeuwenlange turfwinning. Het watergebied grenst aan de voormalige Zuiderzee, met plaatsjes zoalsVollenhove (scheepsbouw) en Blokzijl met haar beveiligde haven (staatse vloot en verhandeling van de turf!). Maar natuurlijk is het gebied bij uitstek een paradijs voor watersporters en natuurliefhebbers! Trek er op uit met de fiets, kano, fluisterboot, etc.
Walibi Holland en De Flevopolder
Walibi Holland, huur een vakantiehuis in de Flevopolder
Niet het mooiste attractiepark van Nederland (want dat is de Efteling), maar wel het spannendste, met heel veel achtbanen. Extra spannend is het tijdens de Halloween Fright Nights in oktober!
En als u dan toch op bezoek bent in de Lowlands, in dit geval de Flevopolders, dan zult u ook de Batavia moeten bezoeken. De Batavia is een prachtige replica op ware grootte van de 17e eeuwse Oost-IndiŽvaarder. Ook "de 7 proviciŽn" van Michiel de Ruyter wordt hier nagebouwd!
Wellicht heeft u de film al gezien, dus dan moet je er ook echt naar toe, de Oostvaardersplassen. Wat een prachtige naam voor een ondertussen wereldberoemd natuurgebied!
Noordoostpolder of Eilanden Urk en Schokland?
Urk of Schokland, huur een vakantiehuisje in de Noordoostpolder
Eilanden? Ja, eilanden in de voormalige Zuiderzee. Tegenwoordig bijzondere plaatsen in de Noordoostpolder. Het karakteristieke Urk is ook nu nog de belangrijkste vissersplaats van Nederland met de modernste Noorzeevissersvloot en de grootste visafslag (dus visliefhebbers...). Schokland is nu omgeven door land, maar de verhoging is het landschap (zeg maar een heuvel in de polder!) geeft de oude kustlijn goed weer. Schokland is het eerste Nederlandse monument dat op de wereld erfgoedlijst van het Unesco terecht kwam. Het museum vertelt hoe 650 mensen hun vissershutten verlieten voor het hoge water in de Zuiderzee en in Vollenhove terecht kwamen!
Zuiderzee Museum en West Friesland
Het Zuiderzeemuseum aan het IJsselmeer
Het Zuiderzee Museum in Enkhuizen is misschien wel het mooiste familiemuseum in Nederland. In de openlucht komen alle belangrijke Zuiderzee stadjes aan bod (op de foto Urk). Je slaat je eigen springtouw, maakt een klompbootje, gaat op bezoek in het ouderwets snoepwinkeltje, de barbier of de visrokerij. Oja, en dan zijn er nog de waterwerken en het binnenmuseum. Enkhuizen zelf is een prachtig stadje met wel 250 monumenten!
In West Friesland in Noord Holland (!) ligt ten zuiden van Enkhuizen nog zo'n mooi plaatsje, Hoorn (scheepsjongens van Bontekoe), van waaruit de stoomtrein vertrekt naar Medemblik aan het IJsselmeer, alwaar het stoommuseum!
Zuidwest Friesland aan het IJsselmeer
bezoek het zuidereestadje Lemmer en het Unesco Woudagemaal
Lemmer is de poort van Friesland en natuurlijk vooral bekend bij de watersport liefhebbers. Het nog werkende stoomgemaal uit 1920, het Woudagemaal valt onder het werelderfgoed (Unesco). Het gebouw is schitterend om te zien en de vier gitzwarte stoommachines verplaatsen dagelijk 6 miljoen M3 water, zodat Lemmer droge voeten houdt. Vanaf het bezoekerscentrum regel je een rondleiding door dit bijzondere stoomgemaal!
In dit Zuid-westelijk deel van Friesland vind je nog een aantal historische plaatsjes aan het huidige IJsselmeer, de vroegere Zuiderzee. Bezoek Oudemirdum, Stavoren, Hindeloopen en Makkum!
Dolfinarium, Hardewijk en Veluwemeer
Dolfinarium, Hardewijk, huur een vakantiehuisje aan het Veluwemeer
In het ommuurde vissers en handelstadje Hardewijk, aan de voormalige Zuiderzee, ligt een uniek familiepark. Het Dolfinarium biedt een aaneenschakeling van dierenshows, waarbij de dolfijnen het hoogtepunt zijn. Alhoewel, de walrussen zijn toch mijn favoriet! Ook heel bijzonder is het aaien en voeren van de roggen en de (mini)haaien! Ten noorden van deze Hanzestad vind je het prachtige Elburg, ook gelegen aan het Veluwemeer en zelf Kampen lag vroeger aan de Zuiderzee. Beide zijn ook prachtige historische Hanzesteden!
Beemster, Polders en Kaas enzo
huur een vakantiehuis in Noord Holland
Nederlanders denken er niet zo bij na, maar buitenlanders vinden ons een bijzonder poldervolkje dat het aandurft om op ettelijke meters onder de zeespiegel te gaan wonen. 4 Meter is dat in de Beemster, dat al in 1612 door Leeghwater (waar zou die naam vandaag komen!) werd droogelegd. Bij lange na geen klein kunstje in die tijd. Ook de Beemster staat op de Werelderfgoedlijst. De vruchtbare grond zorgt voor gelijknamige kaas. Met name De Rijp is een mooi plaatsje. De molens zijn in de Beemster grotendeels verdwenen, daarvoor moet u naar natuurgebied Waterland. Het schooltje van DiK Trom staat in Etersheim, aan het Markermeer (voormalige Zuiderzee) Natuurlijk zijn er in de omgeving nog meer Kaas-plaatsen, zoals Edam. Ook natuurlijk Volendam en Monnickendam aan het Markermeer (voormalige Zuiderzee) bezoeken.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres