Hedmark

Bos, Bos, Bos en Trysil!

Van het Vikingschip in Hamar tot 2000m. hoogte

Waar het landschap in het zuiden heuvelachtig is, wordt het richting het noorden bergachtiger met in het uiterste noorden bergen die tot boven de 2000m reiken en enkele natuurparken.

Nationaal parken

De hoogste bergen liggen in het noordelijke deel, waar tevens 3 nationale parken zijn, nl: Femunden, Gutulia en Rondane op de grens met Oppland, waar de bergen tot boven de 2000m reiken. Verder kent de streek nog enkele kleinere parken, die tevens uitgeroepen zijn tot nationaal park. Meer dan de helft van de oppervlakte is bebost, waar naaldbomen sterk overheersen. Femunden en Mjosa zijn de grootste meren en tevens stromen de rivieren Folla, Trysilelva en Glomma door de streek.

Trysil

Tot de plaats Trysil behoort het grootste skigebied van Noorwegen met o.a. 73km piste en 33 aansluitende skiliften. Hierdoor is Trysil de belangsrijkste wintersportplaats van de streek, waar het met name in het weekend en tijdens Noorse en Zweedse schoolvakanties erg levendig is. In Trysil is een klein centrum met o.a. een klein overdekt winkelcentrum. De recreatiemogelijkheden zijn werkelijk bijzonder: op eland- of beversafari, ontspannend vlotvaren, avontuurlijk raften en riverboarden, of op excursie naar een husky(sledehond)farm. Een traditionele hondenkartocht ligt daarvan in het verlengde. Na zoveel aktiviteit in zo'n gezond klimaat, bent U er snel achter waarom de Noor zoveel waarde hecht aan zijn sauna en openhaard.

Hamar, Lillehammer, Elverum, Sjusjoen

De hoofdstad van de streek is Hamar, met de Olympische ijsbaan die tijdens de Olympische winterspelen in Lillehammer werd gebruikt en waar nog steeds wereldkampioenschappen plaatsvinden. Hier is tevens het grootste aanbod aan winkels en zijn enkele musea. Elverum is de tweede grote plaats in de streek. Noorwegen is een langlaufland bij uitstek en in de streek Hedmark is tevens en uitgebreid netwerk van loipen. De Sjusoen is hier een goed voorbeeld van met 129km aansluitende loipen, die aansluiting bieden op de loipen in Lillehammer, Oyer en Nordseter, met totaal 344km.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres