Rogaland

Fjorden

Bergen, Fjorden, Eilanden en Strand!

Indrukwekkende vergezichten, hoge watervallen, machtige bergen, groene vruchtbare dalen met charmante dorpjes en een kustlijn met honderden eilandjes. Hier kunt u nog het geluid van de stilte horen tijdens uw wandeling. De rust, de zuivere lucht, het schone water en de onaangetaste natuur zorgen er voor dat uw gedachten na uw vakantie nog vaak naar Noorwegen zullen teruggaan .

Lysefjord

De regio telt veel mooie fjorden. De Lysefjord is één van de bekendste fjorden in de regio. De fjord is 42 kilometer lang met steile rotswanden die tot een hoogte van 1000 meter reiken. De fjord is niet alleen lang en smal, maar op sommige plaatsen net zo diep als de omringende bergen hoog zijn. U kunt volop genieten van al dit moois met een fjordcruise die uit Stavanger vertrekt. Het hele jaar door. Zonder twijfel is de Lysefjord één van de highlights van de Noorse natuur.

.

De Preikestolen (De Preekstoel)

De Preikestolen bevindt zich op 600 meter boven zeeniveau. Het is n van de meest bezochte attracties in de provincie Rogaland. De Preikestolen kan worden bewonderd vanaf de Lysefjord, maar is veel indrukwekkender als je er bovenop staat. Na een spectaculaire wandeling van twee uur heeft u vanaf de Preikestolen een fantastisch uitzicht over de fjord.

Kjerag

Kjerag is een andere belangrijke attractie in dit gebied. Het hoogste punt ligt op 1100 meter boven zeeniveau. Maar de noordelijke bergwand bij de Lysefjord trekt de meeste bezoekers. De bergwand is 984 meter hoog en wordt gemarkeerd door Kjeragbolten. Een groot rotsblok dat tussen twee bergwanden bekneld zit. Het kost u twee en een half uur om naar Kjerag te wandelen. Wees voorbereid op een inspannende tocht, maar absoluut de moeite waard.

Manafossen

Als u een liefhebber bent van bergwandelingen, maar niet al te lange wandelingen prefereert, is Manafossen, een prachtige waterval, de moeite waard. Manafossen heeft een vrije val van 92 meter en is daarmee de grootste waterval in Rogaland. En tegelijkertijd de negende waterval van Noorwegen. De waterval is beschermd natuurschoon en is één van de grootste attracties van Rogaland.

Gloppedalsura

Gloppedalsura bestaat uit imposante rotsblokken die bij een lawine naar beneden zijn gekomen en rusten op een eindmorene van een gletsjer. Sommige rotsblokken zijn net zo groot als een huis.

Mooie stranden

Nabij Stavanger vindt U niet alleen prachtige fjorden en majestueuze bergen, maar ook verbluffend mooie stranden. Hier zijn de langste zandstranden van Noorwegen te vinden. Geniet hier op tal van manieren: zonnebaden, zwemmen, kiting of surfen. De vuurtorens langs de kust zijn trouwens geopend voor bezoekers.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres