Matrei & Kals

Höhe Tauern Süd

Matrei & Kals
Matrei & Kals: Blauwe piste 23 km
23 km
Matrei & Kals: Rode piste 31 km
31 km
Matrei & Kals: Zwarte piste 13 km
13 km
Matrei & Kals: Langlauf loipes 81 km
81 km
Matrei & Kals: Totaal km. skipiste 67 km
67 km
Matrei & Kals: Pistehoogte 920-2405 meter
920-2405 meter
Matrei & Kals: Totaal skiliften 17
17
Matrei & Kals: Sneeuwkanonnen Ja
Ja


Matrei & Kals

Dit indrukwekkende gebied in de regio Höhe Tauern Süd met meer dan 60 bergen boven de 3000m heeft vele lange afdalingen en grote off-piste stukken. Met als hoogte punt de skitocht op de Grossglockner. Ook langlaufers mogen met meer dan 70km loipen zeker niet klagen. Het landelijke dorp Matrei aan het einde van het Tauerntal met 5000 inwoners kent geen hoogbouw en er zijn leuke uitstapjes naar de stad Lienz. Boven het dorp vind je het skigebied Goldried, dat bestaat uit een brede sneeuwvlakte tussen 1500 en 2405 meter, ontsloten door comfortabele sleep- en stoeltjesliften. Voor de minder fanatieke skiërs zijn er ook voldoende andere activiteiten aanwezig. Vooral liefhebbers van toertochten komen hier aan hun trekken. Er zijn hier genoeg gelegenheden waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht.

Kals am Großglockner

Kals am Großglockner is een idyllisch dorpje op 1325 meter hoogte met een skigebied dat voor toerskiërs vaak als startpunt dient. Je vind hier ongewoon mooie vlaktes voor skiërs en snowboarders die graag off-piste gaan. De Grossglockner verheft zich direct achter dit plaatsje. Met een stoeltjeslift kom je op 2000 meter, vanwaar het uitzicht op de Großglockner en andere pieken betoverend is. Wanneer je even niet wilt skiën, kun je in het dorpje 2 kerken bezichtigen of naar het plaatselijke Heimatmuseum gaan.

Virgental met de dorpjes Prägraten en Virgen

In het Virgental is Prägraten, dat op 1312 meter hoogte ligt, een toevluchtsoord voor langlaufers en kuurgangers. De lucht is hier namelijk bijzonder zuiver. Voor skiërs en snowboarders zijn er twee kleine pistes. Het dorp is ook geliefd om zn oorspronkelijke karakter, dat ondanks het toerisme behouden is gebleven. Voor de liefhebbers van rodelen is er een 11 kilometer lange afdaling op de Wetterkreuz bij Virgen. Bij Prägraten en Virgen zijn zelfs na jaren skiën nog onbekende stukjes off-piste terrein te ontdekken.