Pitztal

Hochzeiger, Rifflsee, Pitztal Gletscher

Pitztal
Pitztal: Blauwe piste 16 km
16 km
Pitztal: Rode piste 46 km
46 km
Pitztal: Zwarte piste 13 km
13 km
Pitztal: Langlauf loipes 69 km
69 km
Pitztal: Totaal km. skipiste 80 km
80 km
Pitztal: Pistehoogte 1450-3440 meter
1450-3440 meter
Pitztal: Totaal skiliften 20
20
Pitztal: Sneeuwkanonnen Ja
Ja


Familiebestemming met ijsklimmogelijkheden

Het sneeuwzekere en familievriendelijk Pitztal is voor wintersporters een absolute aanrader! De drie skigebieden, Hochzeiger, Rifflsee en de Pitztaler gletscher bieden alle mogelijkheden. Tevens staat het Pitztal staat bekend als het beste ijsklimgebied van de wereld. Lange tijd was deze sport alleen bestemd voor waaghalzen, maar de laatste jaren is deze sport een trend geworden en ook voor de 'normale' mensen haalbaar. Wilt u alledrie de skigebieden verkennen, dan is Sankt Leonhard wellicht de ideaalste basis.

Skigebied de Hochzeiger met de dorpen Jerzens, Wenns, Sankt Leonhard en Arzl

De Hochzeiger is een, klein, rustig en sneeuwzeker skigebied in Tirol. In totaal telt het gebied 9 skiliften, die horen bij de dorpen Arzl, Jerzens, Sankt Leonhard im Pitztal en Wenns. Doordat het gebied niet al te groot is en je altijd op een centraal punt terug komt (Tanzalm) raak je elkaar niet snel kwijt. In dit skigebied bevinden zicht glooiende hellingen, maar ook enkele uitdagende zwarte pistes. Voor kinderen is er zelfs een eigen skigebied genaamdSki-Kinderland. Op een oefenweide kunnen zij het skiŽn onder de knie krijgen. Speciaal voor de snowboarders is er een funpark waar zij nieuwe sprongen kunnen uitproberen en de mooiste stunts kunnen laten zien. Daarbij biedt het gebied schitterende vergezichten. tenslotte is er een prachtige rodelroute die ook reglematig 's avonds wordt verlicht. Overigens zijn er aan het "dal"station weinig accommodaties, maar de skibussen vanuit de dorpen zijn gratis. De dorpen zijn allemaal kleinschalig en in harmonie met de natuur. Het is er goed wandelen.

Rifflsee nabij Mandarfen

Aan het einde van het Pitztal ligt het skigebeid Rifflsee op een gletscher, zeer sneeuwzeker dus. De geprepareerde pistes zijn over het algemeen redelijk makkelijk. Voor de geoefende skiŽrs zijn er twee alternatieve off-piste routes om terugtekeren tot het dalstation Mittelberg. Verder is er een snwoboardpark en kunnen de vergevorderde skiŽrs terecht op het eeuwige ijs. Ten noorden van de wildspitzeregio is het goed toerskiŽn.

Pitztal Gletscher

Hier skiŽn is echt een geweldige ervaring, die geen enkele skiŽr zou mogen missen. Een prachtig lang seizoen met skimogelijkheden op het eeuwige ijs, lokt vooral gletscherskiŽrs en snowboarders. En van de belangrijkste troeven van het skigebied is de sneeuwzekerheid. Daarnaast heb je op de gletsjer fantastische afdalingen en panorama's. Het hoogste punt in het gebied ligt op 3340 meter. Voor elke skiŽr een waar genot. Sinds 2008 is het ook mogelijk om van de gletsjer naar het dalstation te skiŽn. Wachttijden bij de liften zijn er nauwelijks.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres