Huur een vakantiehuis in Aragón

Vakantiehuis in Aragón en de Spaanse Pyreneeën

Indrukwekkende steden, schilderachige dorpjes en prachtige natuurgebieden

De regio Aragón wordt vaak gebruikt als verplicht reistraject om het midden of zuiden van Spanje te bereiken. Dit is echter ontzettend jammer want in Aragón valt veel te ontdekken! U zult ervan versteld staan hoe afwisselend het landschap op zo'n relatief beperkte oppervlakte kan zijn. Zo varieert de streek van uitgestrekte vlakke landschappen welke overlopen in hooggebergten tot rivierlandschappen en zelfs woestijnachtige gebieden. Maar ook de prachtige steden met hun middeleeuwse culturele schatten en de vallei-dorpjes met winstersportmogelijkheden liggen op u te wachen. Aragón is een unieke en authentieke bestemming met talloze redenen om deze regio nader te verkennen.

Huesca, Zaragoza en Teruel

De autonome regio Aragón ligt in het Noord-Oosten van Spanje, geheel ingeklemd door Frankrijk (in het noorden) en de regio's Catalonië, Valencia, Castilla la Mancha, Castile y León, La Rioja en Navarra. Aragón is op te delen in drie provincies; de noordelijke provincie Huesca wordt bedekt door de Pyreneeën, de centrale provincie Zaragoza wordt gevormd door het stroomgebied van de rivier de Ebro en de zuidelijke provincie Teruel wordt gekenmerkt door het Iberische Gebergte.

Skieën in de Pyreneeën en wijn proeven in Somontano

Het hoogste punt van de Aragonese Pyreneeën wordt gevormd door Pico Aneto welke 3404 m. hoog is. Dit is maar één van de 26 toppen in de Aragonese Pyreneeën welke boven de 3000 m. uittorenen. In de valleien tussen de bergen vinden we diverse dorpen met skimogelijkheden zoals Panticosa, een charmant dorpje in de Tena vallei aan de Caldares rivier met smalle straatjes, traditionele huizen en mooie meertjes. In de winter kunt u hier goed skieën en in de zomer kunt u hier terecht voor bergsporten, de thermale baden of om te zwemmen in één van de meren. Het grootste en hoogst gelegen skidorp van de Aragonese Pyreneeën is Cerler gelegen in de schitterende Benasque vallei met uitstekende ski-, snowboard- en langlaufmogelijkheden. De vallei beschikt over gletsjers, meren, watervallen, is sinds 1994 een natuurreservaat genaamd Posets Maladeta en biedt u ook in de zomer veel mogelijkheden. Bezoek ook eens het het dorp van Benasque, met de charmante, typische architectuur van de Pyreneeën.
Het dorpje Jaca is een belangrijke stop tijdens de pelgrimstochten naar Santiago de Compostela en heeft een kosmopolitische sfeer en bijzondere gebouwen waaronder de Citadel.
Ook het ommuurde dorp Aínsa heeft een grote historische waarde. Het is één van de mooiste dorpen van Aragón. In de op een heuvel gelegen middeleeuwse kern kunt u de Kerk van Santa Maria aan het plein Plaza Mayor bezoeken, waarvan de klokkentoren boven het dorp uitsteekt.
Meer historische schoonheid vinden we in de gelijknamige provinciehoofdstad Huesca. De sfeervolle oude kern ligt op een heuvel met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt de beroemde Kathedraal de la Transfiguración del Señor. Maar niet minder mooi zijn het Raadhuis, het oude Koninklijke Paleis aan de Plaza del Seminario waarin tegenwoordig het Provinciaal Museum is gevestigd, het klooster San Pedro el Viejo naast het plein Plaza de Mercado, de Kerk van Las Miguelas en de Basiliek van San Lorenzo.
Ten zuid-oosten van Huesca ligt het stadje Barbastro in de bekende wijnstreek Somontano de Barbastro, ook bekend vanwege de vele grotschilderingen en daarom UNESCO Erfgoed. Behalve de magnifieke bezienswaardigheden in het centrum van Barbastro is het ook zeker de moeite waard om de omgeving te verkennen zoals het schilderachtige dorpje Alquézar gelegen op een kalkstenen rots met op de top een prachig kasteel, ideaal te combineren met een canyoning-excursie in het Sierra y Cañones de Guara Nationaal Park. Dit gebergte vormt de scheiding tussen de weelderige Pyreneeën en de drogere Ebro vallei met ontelbare grotten, ravijnen en kloven en een unieke Mediterrane flora en fauna. Op maar enkele kilometers van dit prachtige Nationale park en de zeer bezienswaardige stad Huesca liggen de vakantiewoningen van OUT! in de authentieke dorpjes Lierta en Sipan.

Ontdek cultuurstad Zaragoza en haar omliggende stadjes

De provincie Zaragoza is een goed voorbeeld van de diversiteit aan landschappen in Aragón. Zo grenst Zaragoza in het noorden aan de Pyreneeën en in het zuiden aan het Iberische gebergte. In het midden is het landschap vlak en wordt het van oost naar west 330 km. lang doorkruist door de Ebro, de grootste rivier van Spanje. Desondanks kent Zaragosa ook semi-woestijnachtige landschappen zoals het Natuurpark Bardenas Reales in het westen wat door de spectaculair gevormde rotsen en ravijnen op een maanlandschap lijkt en Los Monegros in het oosten.
Het in de noordelijke punt van Zaragoza gelegen stadje Sos del Rey Catolico ligt nog in de Pyreneeën. Het stadje had vroeger een belangrijke strategische functie en dit is nog zichtbaar in het goed bewaard gebleven ommuurde centrum waar u al slenterend door de smalle straatjes de mooiste gebouwen tegenkomt. Verder richting het zuiden komt u bij aan bij de stad Tarazona. Deze stad is alleen al een bezoek waard vanwege de bijzondere Kathedraal welke één van de laatst overgebleven voorbeelden van de mudéjar-architectuur (een samenvoeging van de Gotische en de Moslim architectuur) is. Maar ook de arena, het bisschoppelijk paleis en de Kerk van La Magdalena mag u niet missen.
De stad Zaragoza is de hoofdstad van de Aragón regio is prachtig gelegen aan de Ebro rivier in een vallei met bergen en bossen en zeer strategisch ten opzichte van Toulouse, Barcelona en Madrid. De stad ademt een zeer open en verwelkomende sfeer wat het resultaat is van de diverse culturen die hier hun stempel hebben achtergelaten. Dit is ook duidelijk terug te zien in de schitterende bezienswaardigheden met als topper de indrukwekkende Kathedraal Nuestra Señora del Pilar in het centrum van de stad aan het plein Plaza del Pilar, één van de grootste pleinen van Europa. Maar de Kathedraal La Seo bestaande uit verschillende architecturen, het paleis Palacio de la Aljafería, en de San Pablo Kerk doen hiervoor niet onder. Ook het winkelaanbod en culturele programma van Zaragoza is voortreffelijk!
Ten zuid-westen van Zaragoza ligt de stad Calatayud welke terecht bekend staat om haar kerken in Mudejar-stijl met zonder twijfel het beste voorbeeld de Santa Maria Kerk in het historische centrum van de stad. Bezoek ook in de omgeving één van de kuuroorden bijvoorbeeld in Alhama de Aragón of het prachtige meer van Gallocanta, een must voor vogelliefhebbers! Laatsgenoemde kunnen ook terecht in Nuévalos, een dorpje aan de rivier Piedra aan het einde van het La Tranquera reservoir waar u op de kalkstenen oevers van de rivier en in het reservoir vele vogels kunt spotten. Niet ver hier vandaan ligt het Natuurpark Monasterio de Piedra met bijbehorende botanische tuinen inclusief indrukwekkende watervallen, grotten en een oud klooster. Het ommuurde stadje Daroca herbergt één van de beste collecties van historische gebouwen in Aragón; o.a. de Kerk Santa Domingo de Silos en de gehele Joodse wijk van de stad.

Teruel; de Stad van de Liefde

De provincie Teruel wordt bijna in haar geheel bedekt door het Iberische Gebergte met als hoogste piek de Moncayo (2,315 m.) en ligt in de Guadalaviar-Turia en Mijares rivieren basin.
De geheel in het noorden van Teruel gelegen stad Alcañiz ligt aan de Guadalope rivier en heeft een fascinerend historisch cultuurgoed weten te bewaren. De voornaamste voorbeelden hiervan vindt u aan het plein Plaza de España. Ten zuid-oosten van Alcañiz ligt het schitterende dorp Valderrobres welke u binnenkomt via de middeleeuwse brug van San Roque. De kleine straatjes met fraaie huisjes leiden u naar het boven op de heuvel gelegen prachtige kasteel waarvan de toren via een passage is verbonden met de kerk Santa María la Mayor.
De bergachtige omgeving (Sierra de Gúdar) van het dorpje Alcalá de la Selva biedt geweldige vergezichten en is daardoor een perfect wandelgebied. Neem dan ook een kijkje in het dorp met gezellige Moorse straatjes en mooie gebouwen en het 3 km. verder gelegen Heiligdom van La Virgen de la Vega.
De hoofdstad Teruel draagt dezelfde naam als de provincie. De stad staat bekend als de 'Stad van de Liefde' vanwege haar vele romantische plekjes. Maar ook als belangrijkste stad van de Mudejar-architectuur in Spanje. Enkele fraaie bewijzen hiervan zijn de Kathedraal en de klokkentorens van diverse kerken waaronder de toren van de San Martín kerk. Bezoek ook het romantische plein Plaza del Torico omgeven met prachtig gekleurde huizen, het Aquaduct de los Arcos en uitzichtpunt Mirador de los Mansuetos voor een eindeloos uitzicht over Teruel. Door het oude gedeelte van Teruel te verlaten komt u in het moderne gedeelte waar het Fueros de Aragón Park en het Dinosaurus Themapark Dinopolis ligt.
Het ten westen van Teruel gelegen stadje Albarracín is zo goed bewaard gebleven dat het in zijn geheel sinds 1961 een nationaal monument is. Eigenlijk is Albarracín één groot openluchtmuseum en al wandelend door de smalle straatjes komt via het hoofdplein bij het gemeentehuis waar vandaan u een uniek uitzicht heeft over de Guadalaviar rivier. Ook vindt u hier de Kathedraal van El Salvador naast het Bisschoppelijk Paleis waarin tegenwoordig het Diocesan Museum (Vlaamse wandtapijten) is gevestigd. Vanzelfsprekend ziet u ook het 18 km. lange aquaduct en het Arabische kasteel.
Op de linkeroever van de Mora rivier ligt het dorp Móra de Rubielos met als voornaamste bezienswaardigheden het dominerende kasteel met een mooie binnenplaats en de Kerk Santa María.

Vakantiehuizen in Spanje zoekt en boekt U op www.out.travel

Zoek en boek daarom snel een geinspecteerd OUT! -vakantiehuis met ANVR-/SGR-garantie in Aragon. Zoek, boek en huur op thema: budgetvakantiehuizen; luxe villa's, zorgaccommodaties, vakantiehuizen voor gezinnen met kinderen; voor senioren; voor een wellness vakantie; vakantiehuizen geschikt of aangepast voor gebruikers van een rolstoel enz.. Zie onze Specials. Vergeet Uw vakantievoordeel niet! Ook in het hoogseizoen in zomervakantie of wintersportvakantie, herfstvakantie kerstvakantie, de krokus- en voorjaarvakantie, met Carnaval, met Pasen, Hemelvaart, Pinksteren en in de meivakantie bieden onze aanbiedingen en lastminutes aantrekkelijke korting. In samenwerking met Weeronline presenteren we de actuele weersverwachting bij Uw vakantiehuis in Aragon. OUT! Vakantiehuizen biedt U in Aragon vakantiewoningen, appartementen, groepsaccommodaties, chalets, villa's maar ook vakantieparken en bungalowparken, mobilhomes en caravans. Met of zonder zwembad en in een omgeving met volop mogelijkheden (wandelen, fietsen/mountainbiken, outdoor enz.). Voor met z'n tweetjes, het gehele gezin of de hele familie of de hele groep van vrienden en collega's om bijvoorbeeld te vergaderen eventueel inclusief catering. Zie onze verhuurdersinformatie als U een vakantiehuis in Spanje wilt verhuren. In Spanje verhuurt OUT! o.a. in Aragon en de Pyreneeënvakantiehuizen in Lierta, Sipan.

Vakantiegids en vakantiehuizen op andere vakantiebestemmingen

Het totaal aanbod van OUT! Vakantiehuizen in Nederland, Belgie (Vlaanderen, Ardennen), Duitsland, Ierland, Frankrijk, Oostenrijk, Italie, Spanje, Portugal, Spanje, Tsjechie, Slowakije, Hongarije, Kroatie, Noorwegen, Zweden en Groot Brittannie zoekt & boekt U via onze homepage www.out.travel. Wij hebben voor U onze vakantiegids met een selektie van 10 jaar OUT! Vakantiehuizen.

Laten we contact houden!

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres