• Vragen-informatie vakantiehuizen Zwitserland?
Zwitserland
-Advertentie-

Zomer in Zwitserland

Bergen, Meren, Wandelen en Treinen

Voor rustzoeker, natuurliefhebbers en wandelaars is Zwitserland het land bij uitstek. De wandelmogelijkheden kennen nauwelijks grenzen en hoe populair wandelen ook is, ook bij de Zwitsers zelf, er zijn altijd rustige paden te vinden met vele mooie plekjes om eens rustig op adem te komen. U kunt u laten verwennen in een van de kuuroorden (bijvoorbeeld in Zermatt, Arosa of Scuol-Tarasp) die soms ook nog eens autovrij zijn en dus zeer schoon. Daarnaast zijn er uiteraard de bergsporten die met name in de zomer kunnen worden beoefend: bergbeklimmen, ijsklimmen, gletsjertochten, abseilen, canyoning, paragliding, mountainbiking en bungeejumping vanaf bruggen of vanuit de kabelbaan: ook de liefhebber van een (extreem) actieve vakantie komt in Zwitserland aan zijn trekken. Houdt u van zeilen of surfen? breng dan een bezoek aan een van de vele meren in het land. Schitterende spoorlijnen en zowel moderne als ouderwetse treinen, bieden u de kans om op een veilige en comfortabele manier het hele land te bekijken.

Berner Oberland

Het Berner Oberland is een regio van het kanton Bern en is een van de oudste vakantiegebieden van Zwitserland. Alles wat u zich bij Zwitserland voorstelt zult u in het Berner Oberland aantreffen: bergen met besneeuwde toppen, frisgroene weiden, bossen, blauwe meren, leuke dorpjes en kabelbanen naar prachtige uitzichtpunten. Het populairste gebied voor toeristen vanuit de hele wereld is ongetwijfeld de Jungfrauregion. Hier vinden we beroemde bergen zoals de Eiger, die met zijn bijna loodrechte noordwand een uitdaging vormt voor veel bergbeklimmers. Verder is er de Jungfrau, die u met een bergtrein kunt bezoeken en waar u vanuit het hoogste treinstation van Europa een prachtig uitzicht heeft over het hele gebied en over een ijskoude gletsjerwereld. Een ander beroemd uitzichtpunt is de Schilthorn, met zijn draaiende restaurant. De toegangspoort tot de Jungfrauregion is de stad Interlaken en de twee meren rond de stad: de Thunersee en de Brienzersee. Ten zuiden van de Thunersee begint het Kandertal. Dit dal is de toegangspoort van de Lötschbergroute naar Wallis. Er zijn prachtige wandelmogelijkheden in het dal zelf en in zijdalen zoals het Gasterntal. De belangrijkste plaatsen zijn Frutigen, in het centrum van het dal, en Kandersteg, bij de ingang van de tunnel naar Wallis. Het Simmental met de plaatsen Zweisimmen en Lenk is een wat minder bekend maar ook schitterend deel van het Berner Oberland.

Wallis

Het kanton Wallis, of in het Frans: Valais, grenst aan Frankrijk en Italië. Daardoor is de diversiteit in taal en cultuur groot. Een van de grote trekpleisters is de Grosser Aletschgletscher, de grootste gletsjer van de Alpen. Zonaanbidders zullen zich met name in het warme Rhônedal prima thuisvoelen. Aan spectaculaire uitzichten is er in Wallis geen gebrek. De hoogste bergen van Europa zijn hier te vinden, waaronder de imposante Matterhorn en de Dufourspitze. Ten noordwesten van Brig ligt het Lötschental, een schitterende wandelgebied. Ten zuidwesten van Brig begint het Mattertal (ook wel Nikolaital genoemd), een lang dal dat doorloopt tot aan het prachtig gelegen autovrije Zermatt. Ten oosten van dit dal vinden we het Saastal, met aan het einde het eveneens autovrije vakantiedorp Saas Fee. Ook in deze dalen zijn er uiteraard vele wandelmogelijkheden. Verder zijn er in het westelijke Franstalige gedeelte van Wallis erg mooie vakantiegebieden te vinden. In het zonnige Rhônedal, bijvoorbeeld rond de kantonshoofdstad Sion, heerst een Zuid-Europese sfeer en sieren wijngaarden de berghellingen. Een ander voorbeeld is de regio ten zuidwesten van Martigny, waar spectaculaire hoogteverschillen rond het riviertje Le Trient garant staan voor adembenemende panorama's.

Graubünden

De ruige natuur in het dunbevolkte Graubünden zal menig wandelliefhebber, fotograaf en rustzoeker goed bevallen. Graubünden biedt enorm veel wandelmogelijkheden. Verschillende kabelbanen brengen u op schitterende uitzichtpunten, die soms ook 's zomers met een laag sneeuw bedekt zijn. Het aantal steden van enig formaat is erg beperkt. Wat uitgebreidere winkel- en uitgaansmogelijkheden zijn onder andere in Chur en St.Moritz te vinden. Bij de levendige stad Chur begint de streek Schanfigg, een schitterend dal met aan het einde het autovrije kuuroord Arosa. Ten oosten van Landquart ligt de streek Prättigau, een frisgroen dal waar onder andere de bekende toeristenplaats Davos gelegen is. In het midden van het kanton vinden we het Albulatal. In dit smalle dal liggen leuke dorpjes zoals Filisur en Bergün, en het vormt een van de toegangspoorten tot het zuiden van Graubünden: het Engadin. Een van de andere toegangspoorten is de streek Oberhalbstein. De Julierpas brengt u in het zonnige Engadin, dat bestaat uit het Oberengadin en het Unterengadin. Het Oberengadin omvat het bekende stadje St.Moritz en het merengebied ten zuid-westen daarvan. Een ander belangrijk toeristencentrum in dit gebied is Pontresina, waar de Berninapas begint. Via deze pas bereikt u het Val Poschiavo.

Winter in Zwitserland

Skiën en Wintersport in Zwitserland

Wintersport in Zwitserland is duur, zegt men. Maar alhoewel een wintersport per definitie niet tot de goedkoopste vakanties behoort is wintersport in Zwitserland niet pers duurder dan in omliggende wintersportlanden Frankrijk, Italië en Oostenrijk. Natuurlijk zijn er de bekende mondaine dorpen zoals St. Moritz, Gstaad, Davos en Crans Montana met luxe hotels en exclusieve boutiques. Maar u kunt ook terecht in authenthieke traditionele echte skipdorpjes zoals Adelboden, Grchen en Grindelwald voor het Zwitser-gevoel. Grote skigebieden, kleine skigebieden, bijna allemaal heel sneeuwzeker, zeker op de gletchers van Zermatt of Saas-Fee. Nee, het enige dat Zwitserland echt anders maakt is de après ski. Die gaat gemoedelijk op z'n Zwitsers in een skihut en niet in een bar waar de Nederlandstalige muziek uit de boxen dreunt. Dus als dat niet je ding is, dan is Zwitserland een zeer aan te raden skibestemming!

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres