Berner Oberland

Jungfraujoch en Interlaken

Bergen, groene weiden en kletterende Watervallen

Het Berner Oberland wordt beschouwd als een van de mooiste gebieden op aarde. Met imposante bergen, groene weiden, kletterende watervallen, bossen, meren en uitzichtspunten een magnifieke toeristische bestemming.

Jungfraujoch, Interlaken en Grindelwald

Het meest bekend is natuurlijk de Jungfrau-regio en een onbetwist hoogtepunt is een bezoek aan Jungfraujoch. De prachtige treinrit begint in Interlaken, via Grindelwald (houten huizen), met de tandradtrein naar 3454 meter hoogte, het hoogste treinstation van Europa. Wen aan de ijle lucht en maak de flinke wandeling naar Sphinx Terrace (3571m.)

Kandersteg

Een andere aanrader is het prachtige bergdorp Kandersteg, vanwaaruit een kabelbaan vertrekt naar de de schitterende Oeschinensee (wandelmogelijkheden). Ook de Blausee, die prachtig blauw is, is de moeite.

Engstligenalp

Een van de meest spectaculaire watervallen van Zwitserland ligt bij het dorp Adelboden. Vanuit het dal en vanuit de kabelbaan tussen Unter dem Birg en Engstligenalp zijn de Engstligenflle al te zien, maar als u oog in oog wilt staan met de watervallen zult u vanaf Engstligenalp het wandelpad omlaag moet volgen. Een andere reden om een bezoek te brengen aan Engstligenalp is dat deze hoogvlakte zeer geschikt is voor rolstoelgebruikers, mensen met kinderwagens, en iedereen die een eenvoudige wandeling in een prachtig hooggebergtelandschap wil maken. U heeft steeds uitzicht op de bergketen Wildstrubel.

Brienzer Rothorn

Vanuit Brienz vertrekken zowel ouderwetse stoomtreinen als modernere treinen naar de Brienzer Rothorn (2350 m). De nostalgie van de stoomtrein wekt een aparte sfeer, maar niet alleen voor treinenliefhebbers is dit een aanrader: de natuur en de uitzichten zijn namelijk ook schitterend. Tijdens de rit houdt u lange tijd zicht op de Brienzersee. Halverwege ziet u plotseling het gehele Jungfraumassief opdoemen. Op een heldere dag kunt u de verschillende bergen uitstekend onderscheiden. Bovenop de Rothorn vindt u verschillende wandelmogelijkheden. Het uitzicht naar zowel de noord- als zuidkant is zeer de moeite waard.

Giessbachfälle

De Giessbach ontspringt op de berghellingen rond de Faulhorn en de Schwarzhorn, tussen de 2000 en 2500 m hoog. Vlak voor het water de Briezersee bereikt stoomt het via een aantal in de bossen gelegen watervallen langs het 'Grandhotel Giessbach' uit 1874. Met name tot de Eerste Wereldoorlog werd dit mooi gelegen hotel veel bezocht door dichters, kunstenaars, filosofen en staatshoofden. De bootreis naar de Giessbach, het uitzicht op de watervallen en de mogelijkheid tot een wandeling langs de oevers van de Brienzersee maken dit tot een leuk uitstapje.

St. Beatus-Höhlen, Interlaken

Op de noordelijke helling die aan de Thunersee grenst liggen, op 6 km van Interlaken, de St. Beatus-Höhlen. Deze druipsteengrotten zijn met de auto te bereiken, maar u kunt ook vanuit Interlaken of Thun de boot of bus nemen. U loopt vervolgens in 20 minuten langs het bijbehorende museum en de speeltuin/picknickplaats naar de ingang van de grotten, waar ook een romantisch ingericht restaurant met terras te vinden is. Via een gevoerde rondleiding neemt u een kijkje in de binnenkant van een bergwereld. De gids geeft u uitleg en u krijgt de tijd om op mooie punten even rond te kijken. Daarna kunt u zonder gids het museum bezoeken. Zeker op druilerige dagen in juli en augustus kan zo'n rondleiding behoorlijk druk zijn. Als u niet goed ter been bent is een bezoek aan de grotten niet aan te bevelen.

Modelleisenbahn-Treff

In Interlaken vindt u een mooie collectie modelspoorbanen. Er rijden hier continu zo'n 50 treinen uit diverse Europese landen. Zwitserland is uiteraard goed vertegenwoordigd. U ziet hier de miniatuurversies van beroemde treinen zoals de Glacier Express, Bernina Express en Cristal Panoramic Express. Verder zijn Italiaanse, Duitse en Nederlandse treinen te zien. Tevens worden er regelmatig spoorwegfilms vertoond.

Trümmelbachfälle

In Interlaken vindt u een mooie collectie modelspoorbanen. Er rijden hier continu zo'n 50 treinen uit diverse Europese landen. Zwitserland is uiteraard goed vertegenwoordigd. U ziet hier de miniatuurversies van beroemde treinen zoals de Glacier Express, Bernina Express en Cristal Panoramic Express. Verder zijn Italiaanse, Duitse en Nederlandse treinen te zien. Tevens worden er regelmatig spoorwegfilms vertoond.

Schloss Spiez

Dit middeleeuwse slot is door verschillende families bewoond en gedeeltelijk verbouwd. Er is veel bewaard gebleven van de transformaties die het kasteel in de loop van de tijd heeft ondergaan. Verschillende ruimten zijn in de authentieke Romaanse-, Gotische-, Renaissance- en Barok-stijl te bezichtigen. Ook het interieur is veelal nog aanwezig. Het slot is sinds 1929 eigendom van de Stiftung Schloss Spiez, die het gebouw onderhoudt en beschikbaar stelt voor tentoonstellingen en concerten. Buiten het slot zijn de mooie tuin en de 1000 jaar oude kasteelkerk te bewonderen. Het slot is schitterend gelegen aan de voet van de Spiezberg en naast de Thunersee.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres