GraubŁnden

Ruige natuur en Mondaine plaatsen

Davos en st. Moritz

GraubŁnden is vooral bekend vanwege de mondaine plaatsen Davos (geweldige sportfaciliteiten (schaatsen!) en kuuroord) en St. Moritz (voor de rijken der aarde) en natuurlijk Heidi!

Heidi

Het Heidi huis ligt net ten noorden van Chur, in Maienfeld, waar bijv. veel Japanners de leefomgeving van het beroemde bergmeisje en haar opa bezoeken. Het is ook de geboortegrond van twee grote rivieren, de Inn en onze eigen Rijn.

Engadin en Zernez

Maar GraubŁnden bezoekt u toch vooral vanwege de ruige natuur zelf, bijv. bij Engadin als u de echte wildernis zoekt. Vlak achter Zernez, aan de Italiaanse grens een grandioos natuurgebied met wolven!

Uit eten in de trein

Een diner combineren met uw reis bespaart niet alleen tijd, maar is ook gewoon erg leuk. In heel Zwitserland zijn met name InterCity-treinen en internationale treinen voorzien van een restaurant. In Graubnden geldt dit bijvoorbeeld voor een aantal sneltreinen op het traject Chur - Thusis - Filisur - St.Moritz, en in een aantal gevallen voor de Glacier Express. Het treinpersoneel verzorgt een prima maaltijd voor u terwijl u van het landschap geniet. De prijzen zijn vergelijkbaar met andere restaurants. U kunt in het spoorboekje precies zien welke trein een restaurant heeft.

Heidi Express

Een rit met de Heidi Express is vergelijkbaar met de Bernina Express. Het eerste deel van de route verloopt echter anders. Deze trein start in Landquart en rijdt via Klosters en Davos naar Filisur, Pontresina en Tirano. Het traject tussen Landquart en Filisur loopt door de fris groene streek Prttigau. De trein rijdt niet over het beroemde Landwasserviadukt, maar wel over het Wiesnerviadukt, meteen na station Wiesen. Het is verstandig om zitplaatsen te reserveren in de Heidi Express. Soms is dat zelfs verplicht.

Glacier Express

De meest beroemde Zwitserse trein is ongetwijfeld de Glacier Express. Bij deze 'langzaamste sneltrein ter wereld' is de schoonheid van het landschap van groter belang dan de reissnelheid. De trein start in Zermatt (Wallis) en rijdt via Brig, Andermatt, Disentis/Mustr, Chur en Filisur naar St.Moritz in Graubnden. Voor deze rit moet u een hele dag de tijd nemen. Wanneer uw vakantie bestaat uit een bezoek aan Wallis en Graubnden, dan is deze trein een uitstekende manier om u te verplaatsen tussen beide gebieden. Verblijft u alleen in Graubnden, dan kunt u natuurlijk ook een deel van het traject afleggen, bijvoorbeeld van Disentis/Mustr naar St. Moritz.

Bernina Express

De Bernina Express is van oudsher dŤ trein om Graubnden te doorkruisen. Inmiddels zijn er met name zomers verschillende Bernina Expressen in de dienstregeling van de Rhtische Bahn opgenomen. De klassieke route loopt van Chur via Thusis, Filisur, Pontresina en Poschiavo naar Tirano. Deze reis duurt circa 4 uur.

Piz Corvatsch, St. Moritz

De kabelbaan naar de Corvatsch brengt u bij het hoogst bereikbare punt van Graubnden. Op 3303 m hoogte kunt u genieten van een panorama van besneeuwde bergen, waaronder de Piz Bernina (4049 m). De kabelbaan eindigt niet op de top van Piz Corvatsch, maar lopend is deze wel te bereiken. Neem echter wel geschikte kleding en schoeisel mee voor dit besneeuwde pad.

Muottas Muragl, Pontresina

Op dit uitzichtpunt vindt u een hotel-restaurant met terras en een kleine speeltuin. Verder is er een heel mooi uitzicht over het Val Bernina en het Val Roseg. Ook kunt u Celerina, St. Moritz en de achterliggende meren goed zien. Muottas Muragl is tevens een prima uitgangspunt voor wandelingen.

Parpaner Rothorn, Lenzerheide

Het uitzicht op de Parpaner Rothorn is enigszins te vergelijken met dat van de Weisshorn bij Arosa. Beide uitzichtpunten liggen slechts een paar kilometer van elkaar, maar de reisduur is enkele uren omdat er geen directe verbinding tussen Lenzerheide en Arosa is. Naast een heel mooi uitzicht biedt de Parpaner Rothorn informatie over de geologie van de omgeving door middel van enkele borden en uitsneden in rotsen. Ook kunt u zich sportief vermaken door bijvoorbeeld met de mountainbike naar beneden te fietsen.

Winkelen in Chur of St. Moritz

Het centrum van Chur bestaat uit twee gedeelten. Het wat nieuwere deel ligt het dichtste bij het station en daar vindt u de grotere warenhuizen. Even verderop ligt het historische deel van de stad, met leuke pleintjes en smalle straatjes met kleinere winkels. Chur is een van de weinige plaatsen in Graubnden waar u veel winkels aantreft. Bovendien zijn er de nodige restaurants en cafť's. St.Moritz heeft de meeste uitgebreide en luxe winkelmogelijkheden in de wijde omgeving. De stad bestaat uit St.Moritz-Dorf en St.Moritz-Bad. Het station ligt in St.Moritz-Dorf. Vanuit het station loopt u in circa 10 minuten naar het centrum, waar vele winkels te vinden zijn. Er zijn voldoende restaurants om even te lunchen, en u kunt eventueel een korte wandeling maken over de promenade langs het meer.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres