Picardie

Volop attractieparken!

De departementen Aisne, Oise en Somme

De departementen Aisne, Oise en Somme vormen het mooie Picardie, een streek vol natuurlijke en culturele hoogtepunten. Een regio met een eigen kustlijn rondom de Baie de la Somme, maar u kunt ook gebruik maken van de prachtige kust en stranden van Pas de Calais of Normandië

Amiens en Beauvais

Zo wordt de kathedraal van Amiens (Cathédral Notre Dame) beschouwd als voorbeeld van 's werelds mooiste bouwkunst. Meer naar het zuiden staat in Beauvais een al even duizelingwekkende kathedraal.

Chateau de Chantilly, Compiègne en natuurlijk Parijs

Dichtbij Parijs dwingen twee châteaus de aandacht af. Natuurlijk het bekende Chantilly, het centrum van de paarderennen met een museum in de stallen (Musée vivant du Cheval) en tuinen van de hand van Le Nôtre. Het tweede is het chateau van Compiègne, een koninklijk paleis met een groot bos. Een 3e kasteel dat een bezoek waard is, is het Château de Pierrefonds. De mooi baaie van de Somme daarentegen is een waar vogelparadijs. Het is er heerlijk kayakken terwijl ruiters en strandzeilers langs de vloedlijn schieten. Een wat rustiger beeld van harmonie, geven de kasteeltjes van de Parijse rijken in de heuvelachtige bossen van het achterland. Al even kenmerkend verleidelijk gelegen in het Picardische landschap is de Art Déco-stad Saint Quentin. Meer stad? bezoek dan eens het religieuse centrum van de regio, Noyon (kathedraal, museum), de oude historische stad Senlis of Laon met veel herinneringen aan WOI. Overigens is die ene hele grote stad, Parijs, ook niet zo ver weg.

Obelix & Asterix en Disneyland

Voor families met kinderen is het in deze regio goed toeven. Attractiepark nummer een is natuurlijk Asterix en Obelix, alhoewel u van hieruit ook prima Disneyland kunt bezoeken. Maar er zijn ook kleinere alternatieven, zoals La Mer de Sable in Ermenonville. Voor paardenliefhebbers is een bezoek aan Het Musée Vivant du Cheval in Chantilly een echte must.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres