Mayo

Westkust van Ierland

West-Ierland op zijn best

Mayo springt eruit als een van de mooiste counties van Ierland. Maar als u vol ontzag aan de verweerde, door de Atlantische Oceaan gegeselde kust staat, vergeet dan niet dat Mayo in het westen van Ierland nog veel meer te beiden heeft.

Ceide Fields of Croagh Patrick?

Ceide Fields is het meest uitgestrekte monument uit de Steentijd ter wereld. U vindt hier de 5000 jaar oude ommuurde velden in een adembenemend mooi landschap. Rij dan ook langs de Ceide Cliffs en de Downpatrick. Croagh Patrick is de berg waarop de Ierse patroonheilige in 441 veertig dagen lang vastte. Croagh Patrick rijst op tot 2510 voet, vele pelgrims, van alle leeftijden, klimmen jaarlijks op blote voeten naar de top.

Achill Island met al haar schoonheid

Mayo kent de hoogste concentratie 'blauwe-vlag' stranden van het land. Deze zijn te vinden op Achill Island, Ierlands grootste eiland. Het is een adembenemende plek die bol staat van historie en indrukwekkende monumenten. Gevarieerd en wild landschap, met bergen, open heidelandschap en dramatische kliffen. Keem Bay wordt beschouwd als een van Europa's mooiste stranden. Veel archeologische overblijfselen op het eiland, waarvan een het 'Deserted Village' (verlaten dorp) is. Achill Island is via een moderne brug met het vasteland verbonden.

Van vissen in Lough Mask tot surfen voor de kust van Mayo

Meer landinwaarts vindt U de golfbanen, uiteraard stuk voor stuk schitterend gelegen. Het gehele gebied is geschikt voor wandelaars en fietsers. Het kustgebied van Mayo biedt een fantastische locatie voor kanovaren, zeilen, surfen, waterskiŽn en duiken. Bij de sportvisser staat Mayo bekend als een Europese topbestemming. In het noorden vindt U de Moy Valley, genoemd naar de bekende en zeer visrijke rivier. Meer zuidelijk vindt U Lough Mask, het grootste meer met haar beroemde bruine forel is een waar 'Fisherman's Paradise'. Verder zijn er nog uitstekende zoetwater- en sportvismogelijkheden in Lough Conn en Clew Bay. Beleef Ierlands unieke sporten Gaelic football en hurling. Hurling geldt als het snelste balspel ter wereld. Per boot kunt u de ruige Atlantische kust met zijn beschutte baaitjes en eilandjes verkennen. Of doorkruis op uw dooie gemak rivieren en meren. Een onvergetelijke ervaring!

Westport & Ballina

Aan de rivier ligt 'de poort naar North Mayo', het levendige Ballina. En alsof dat nog niet genoeg is, zijn er tal van charmante dorpen om te bezoeken, van het vredige plaatsje Cong tot het prachtig gelegen Westport (in de schaduw van Croagh Patrick). Hier vindt u Westport House, een 18de-eeuws landgoed in een prachtig park met een meer, terrassen en tuinen met uitzicht op Clew Bay. Plezier gegarandeerd in het minitreintje, de reuzen-waterglijbaan en andere attracties. Ook leuk voor kinderen is Tumble Jungle in Ballina, het grootste speelparadijs voor kinderen in Ierland. Of gaat u naar een wervelende show met valken, uilen en arenden in het Irish Raptor Research Centre in Ballymote.

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres