• ecologische vakantiehuizen
  • ecologische vakantiehuizen
Ecologisch verantwoorde vakantiehuizen
Zie ook onze vakantiehuizen aanverwant aan onze ecologische vakantiehuizen van deze pagina: vakantiehuizen op de boerderij en agriturismo's in ItaliŽ

Ecologisch verantwoorde vakantiehuizen

Bij uw keuze voor OUT! Vakantiehuizen kiest u al snel voor een ecologisch verantwoorde vakantie. Een OUT!-vakantiehuis is immers vaak dat voormalige boerderijtje, arbeidershuisje of die oude villa. De 'foot print' van zo'n 'gerecycelde woning' is dan immers per definitie relatief gunstig. Wanneer bij de transformatie naar vakantiehuis vervolgens bijzondere aandacht aan duurzaamheid is besteed, komt een vakantiehuis voor aanmerking voor presentatie op deze pagina.

Milieuvriendelijke vakantiehuizen

Bij de vakantiehuizen op deze pagina wordt slim met water en energie (gescheiden watersystemen, isolatie enz.) omgegegaan. Er wordt gebruik gemaakt van groene energie van zon, water en wind. Ook de behandeling van afval(water) heeft alle aandacht.

Ook nieuwe vakantiehuizen en vakantieprojecten

Duurzaam reizen is goed voor de ontwikkeling van de individuele mens en de intermenselijke verstandhouding. Het moge duidelijk zijn dat er onvoldoende 'gerecycelde' vakantiehuizen zijn om aan de hedendaagse vraag naar overnachtingsmogelijkjheden te voldoen. OUT! Vakantiehuizen presenteert op deze pagina dan ook nieuwe vakantieprojecten die op een duurzame wijze zijn ontwikkeld. Projecten die bovendien vaak een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid (werkgelegenheid, voorzieningen) en welvaart ter plaatse.

Vakantiehuizen bij natuurlijke highlights

Bewustwording van het belang van duurzaamheid begint bij het ervaren van unieke natuurlijke highlights die door menselijke onachtzaamheid onder druk staan. Daar waar vanuit vakantiehuizen thema-excursies, educatieve projecten e.d. op een verantwoorde manier worden georganiseerd, kunt u ook dergelijke vakantiehuizen op deze pagina vinden.

Vakantie op de boerderij

Wilt u helemaal terug naar de natuur. Kies dan voor een vakantiehuis bij de boerderij. OUT! biedt vakanties bij biologische veehouders en landbouwers als fruittelers, wijnboeren en olijfboeren.

OUT! Vakantiehuizen en duurzaamheid

Natuurlijk vormt de verhuur van duurzame vakantiehuizen de broodwinning van OUT! Vakantiehuizen. OUT! Vakantiehuizen is echter geen steriele 'organisatie'. OUT! Vakantiehuizen bestaat uit een relatief klein team vaders en moeders. In een dergelijke samenwerking is er weinig verbeelding nodig om zowel individueel als met elkaar te beseffen dat we zuinig met de natuur om moeten springen. Daarom sluit OUT! Vakantiehuizen zich ook met volle overtuiging aan bij de initiatieven die er op het gebied van duurzaamheid in ANVR-verband zijn ontwikkeld. Zie: Verantwoording.

Meer informatie? Klik HIER & stel ons persoonlijk uw vragen!-Advertentie-


Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres