• Meer weten over vakantiehuizen in de Thiérache?
  • Huur een huisje in de Thiérache
Vakantiehuizen in de Thièrache

Vakantiehuizen Frankrijk dichtbij:

Picardie? Franse Ardennen? Champagne? Nee, nee, Thierache...! OUT! Vakantiehuizen houdt van authentieke vakantiebestemmingen en karakteristieke vakantiehuizen! Wat dacht u van een Franse kruising tussen de Achterhoek en de Normandië en dan een uniek vakantiehuis in een voormalige watermolen of uw eigen stationnetje?

Een huisje huren in de Thiérache

Gelegen net onder België, tussen de Picardië, de Champagne en de Franse Ardennen, vormt de Thierache een leuke mogelijkheid voor een shortbreak. En zuidelijker wordt het niet Franser. Ook de Francofiel hoeft voor z'n Frans vakantieverblijf dus niet verder. De fraaie Thiérache, afzijdig gelegen van het drukke noord-zuid-verkeer, heeft nog een schat aan geheime schoonheden te onthullen.

Wandelen in de Thiérache

Het landschap met het dal van de rivier de Oise en de Val de Serre doet denken aan de coulissen van de Nederlandse Achterhoek en het heuvelachtige van de Petit Suisse in de Normandie. Een goed wandellandschap dus met het beroemde wandelpad Axe Vert dat evengoed mooie bosgebieden doorkruist.

Vissen in de Thiérache

Tevens wordt de regio doorkruist door rivieren, beken en kanalen, (recreatie)meren etc., waarop kanovaren (meer dan 200km.) volop mogelijk is. Maar ook de vissers onder u gaan hier hun favoriete visstek vinden. De rivier de Oise is met z'n vele stuwen heel populair, behalve bij stuwen is het ook vanaf de eilandjes goed vissen en ook nachtvissen is op vele plekken toegestaan. Natuurlijk zijn er ook veel commerciële visvijvers (o.a. karpers) De voormalige watermolens worden nu veelal toeristisch verhuurd, waarvan OUT! Vakantiehuizen er ook een in het bestand heeft. Eigenlijk kun je dus vanuit alle OUT! Vakantiehuizen in de Thiérache wel een visvakantie organiseren. Hieronder echter de 4 èchte visvakantiehuizen.... Twee met een privé visvijver in uw eigen tuin en twee direct aan de rivier de l'Oise

Cultuur in de Thiérache

Verder vallen de gefortificeerde (zeg maar verstevigde) kerken (meer dan 60) op in het landschap, want ze liggen lang niet allemaal in de sympathieke agrarische dorpjes. Velen kunt u ook van binnen bekijken!
Wat verder nog? De abdij van St. Michel, de familistere Godin, fresco's van Charles Eyck, Maroilles (stinkkaasje), cider en 3-gangen lunches voor 12,50 euro..

WIFI

Een vakantiehuis met WIFI. eigenlijk vinden wij dat in Nederland al heel gewoon. Maar, sorry, zo (nog) niet in Frankrijk. Zo is de WIFI op Franse vakantieparken, en zoals wij hebben begrepen soms zelf nog in de zakenhotels in Parijs, zonder meer nog vaak matig te noemen. Kun je (of de kinderen) niet zonder? Deze vakantiehuizen voorzien in WIFI.

Een dagje uit

Et finalement, heeft u van hieruit ook een prima uitvalsbasis voor het bezoeken van de Champagne regio en een van de wijnhuizen aldaar, of de stad Reims. Met de kinderen naar Euro Disney, Parc Asterix of het Chateau de Chantilly!

-Advertentie-