Spanje Goede Vakantie-ideeŽn Barcelona, wijnen, fietsen, zee en strand! Costa Brava

Abonneer u gratis op onze digitale nieuwsbrief vol aanbiedingen en leuke nieuwtjes & weetjes!

Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres

HomeAlle Presentaties in Spanje Barcelona, wijnen, fietsen, zee en strand! / Costa Brava

Barcelona, wijnen, fietsen, zee en strand!

Aantal personen: Aantal personen: 22
Strandvakantie Vakantiehuis met Zwembad Baby+ 
Plaats: Costa Brava (Catalunia, Barcelona)
Type: Goede Vakantie-ideeŽn
Huisdier: Niet toegestaan
Regioinformatie:CataloniŽ, Spanje
Barcelona, wijnen, fietsen, zee en strand!
Vakantiehuizen

Barcelona, wijnen, fietsen, zee en strand!
Beschrijving

De streek rond Barcelona is al sinds de Romeinse tijd een belangrijke wijnproducent. Vandaag de dag produceert CataloniŽ een gevarieerd gamma wijnen. De bekendste daarvan is Cava, een mousserende wijn die gemaakt wordt op de wijze van champagne. Een verschil is wel te vinden in de aanplant. Die is zo goed als volledig wit en bestaat uit macabeo, parellada, xarel.lo en chardonnay. Het leeuwendeel van de Cava komt uit de PenedŤs, even ten zuiden van Barcelona. Het plaatsje San Sadurni de Anoia is het onbetwiste Cava-centrum, een beetje zoals Epernay in de Champagne. De PenedŤs levert ook rode en witte stille wijnen, evenals het wat verder landinwaarts gelegen Costers del Segre. Priorato, of Priorat in het Catalaans, is CataloniŽ's grote naam van de afgelopen tijd. Dit kleine, ruige gebiedje heeft internationaal opzien gebaard met ongewoon krachtige wijnen van garnacha.

Vanaf het vliegveld rijdt u naar het Cava en Penedes wijngebied waar u hartelijk wordt ontvangen op een prachtig wijngoed. Aldaar verblijft u in typisch catelaanse vakantiewoning (met zwembad, voor details klik op bovenstaande link).
Bezoek het museum van Codorniu en Freixenet en maak een rondleiding door de wijnkelders. Ook op de fiets kunt u hier de wijngebieden verkennen.

Natuurlijk vult u uw verblijf aan met een bezoek aan de stad Barcelona. Dat kan vanuit uw lokatie perfect met de trein, zo naar het hartje van de stad. Deze prachtige romantische mediterrane stad, stad van Gaudi (bv. Sagrada Familia, foto), stad van de Ramblas, van Olympische spelen en natuurlijk stranden en haventjes, moet u echt verkennen!

En natuurlijk kunt u van hieruit zo naar de Costa Brava (30km.), met prachtige zandstranden. Toeristische badplaatsen zoals Salou en Cambrils kunt u per auto ook prima bereiken.
al met al een magnifieke lokatie midden in de wijnstreek, maar met veel meer mogelijkheden! Natuurlijk boeken wij desgewenst voor u uw vlucht en uw huurauto!