ItaliŽ Goede Vakantie-ideeŽn Wandelen in nationaal park Casentinesi Serravalle di Bibbiena

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres

HomeAlle Presentaties in ItaliŽ Wandelen in nationaal park Casentinesi / Serravalle di Bibbiena

Wandelen in nationaal park Casentinesi

Aantal personen: Aantal personen: 11
Vakantiehuis met Zwembad Wandelvakantie Paardrijvakanties 
Plaats: Serravalle di Bibbiena (Toscane)
Type: Goede Vakantie-ideeŽn
Huisdier: 2
Regioinformatie:Toscane, Italie
Wandelen in nationaal park Casentinesi
Vakantiehuizen

Wandelen in nationaal park Casentinesi
Beschrijving

In de Noord-Oost hoek van Toscane ontdekten wij een prachtige nationaal parc met ruim 36.000 ha beschermd bergachtig bosgebied.

Gedurende enkele kilometers volgen we een bospad omhoog. Naast ons komt middels vele watervallen het water omlaag. Middenin het bos komen we uiteindelijk terecht bij een drietal vakantiegites, grotendeels georienteerd op het verkennen van "het bos van Casentinesi".

Het park bestaat uit veel verschillende gedeeltes. Zo zijn er hoog de kale rotsformaties, het zeer dicht beboste gedeelte met de zeer lange rechte bomen (geschikt voor houtindustrie) en natuurlijk het oerbos. Naast uitgebreidde flora (in het voorjaar prachtig bloeiend nabij uw accommodatie) is ook de fauna bijzonder. Met een beetje geluk ziet u wolven, vossen (die komen soms zelfs op eigen terrein!), arenden, 5 soorten herten, uilen, slangen, etc.

Het stuk oerbos in het hart van park is een van de oudste bosgebieden van europa. Het Sassofratino, zoals het wordt genoemd, is niet toegangelijk voor bezoekers en is natuurlijk zeer rijk aan flora en fauna. Ook "La Pietra" is gezien zijn waarde, niet toegangelijk voor publiek.

In het park zijn een tweetal heilige lokaties te vinden die het park bijzonder maken en die u eigenlijk moet bezoeken, De Santuary van la Verna en de Hermitage van Camaldoli. Het klooster van Camaldoli kunt u vanaf uw vakantieaccommodatie te voet bereiken. Behalve te voet kunt u het park natuurlijk ook verkennen per mountainbike of te paard, en in de winter (ja echt, sneeuwkettingen mee naar Toscane!) middels cross county skien (600 km. paden !).

Uw gastheer is gids voor het nationaal park en de entreeruimte van de kleine agriturismo waar u verblijft, is ingericht als een soort mini-bezoekerscentrum. Vanaf de locatie vindt u gelijk allerlei uitgezette wandelingen. In juli en augustus kunt u deelnemen aan begeleide wandelingen. Het officiele bezoekerscentrum van Serrevalle is niet ver weg.

Kies gerust de accommodatie van uw voorkeur. Middels onze bevestiging/factuur ontvangt u de mogelijkheid de accommodatie verschaffer op de hoogte te stellen van uw belangstelling voor begeleide wandelingen. Zij zullen dan contact met u opnemen om uw verblijf nader in te vullen!