België Goede Vakantie-ideeën Wandelen/Vissen in het Ourdal Ourtal

Maak alvast vrijblijvend en gratis een account aan, ontvang onze nieuwsbrief en EUR 10,- tegoed om bij de eerstvolgende boeking van een vakantiehuis met blauw kado-logootje te gebruiken. Blijf op de hoogte en profiteer!
Uw emailadres
Herhaal Uw emailadres

HomeAlle Presentaties in België Wandelen/Vissen in het Ourdal / Ourtal

Wandelen/Vissen in het Ourdal

Aantal personen: Aantal personen: 6
Budgetvakanties Wandelvakantie Romantiek+ 
Plaats: Ourtal (Liège)
Type: Goede Vakantie-ideeën
Huisdier: 2
Regioinformatie:Provincie Luik, het hart van de Ardennen, Belgie
Wandelen/Vissen in het Ourdal
Vakantiehuizen

Wandelen/Vissen in het Ourdal
Beschrijving

Op de grens van België, Duitsland en Luxemburg ligt een magnifiek omsloten dal, waar je eindeloos kunt wandelen en nog domweg kunt verdwalen (reken niet al te veel op uw mobiele telefoon...). Het Ourdal, natuurlijk vernoemt naar de rivier de Our, is een heuvelachtige, bosrijke streek met talrijke schilderachtige landelijke dorpjes. Het Ourdal ligt tussen de twee beboste hoogtepunten Weisser Stein (690m) en Schwarzer Mann (692m). De gemiddelde hoogte van 600 m. belooft sneeuwrijke winters en biedt de mogelijkheid voor verschillende wintersporten: alpineski, langlauf en wandelen op sneeuwraketten. Het hele jaar door is deze heuvelachtige streek een echt paradijs voor de wandelaar. Middels talrijke bewegwijzerde wandelwegen ontdekt men de ongerepte natuur, met eindeloze panoramas. Ver van alle stress en lawaai is deze gastvrije oase in een groen kader klaar voor een heerlijke ontvangst en voor een gezonde en ontspannen vakantie.

De regio is grotendeels duitstalig. Sowieso merkt u het hier het niet zo dat u de grens oversteekt! De Our is ook een eldorado voor de vissers onder u. Natuurlijk Voorn, maar ook forel, baars en snoek leven in de Our. Aan de Belgische kant zijn overigens ook visvijvers te vinden in Weveler en in Burg Reuland. Aan de luxemburgse kant vindt u het meer van Weiswampach.

Mooie uitvalsbasis om ook Luxemburg, stad en land, te ontdekken!

De villa was vroeger een voormalig schoolgebouwtje dat stamt uit het jaar 1870 en staat op een berg in Oost-Belgie. In de villa ondertussen een drietal zelfstandige appartementen/vakantiewoningen voor twee personen. Ideaal dus als je met 2 of 3 stellen samen vakantie wilt vieren! De villa ligt 6 km van de Duitse grens en 16 km van de Luxemburgse grens vandaan, wat betekend dat men hier in Alfersteg Duits en Frans spreekt. Naar Luxemburgstad is het een klein uurtje rijden en dat is echt de moeite waard. De villa ligt midden in het Ourdal, een bosrijke streek met de talrijke schilderachtige landelijke dorpjes.